Tips til ukens bilde – sette sammen bilder til ett bilde

I flere av våre små konkurranser i det siste og framover har vi oppgaver som gjør at vi må sette sammen flere bilder til ett. Det vil si lage diptych eller triptych som det oftes kalles på engelsk. Vi har nå laget en artikkel som gir deg tips til hvordan enkelt gjøre dette.

Dersom dere foretrekker Photoshop så finner dere en av de bedre beskrivelsene her. Julieanne Kost fra AdobeTV viser hvordan man lager en triptych i Photoshop CS4, men du finner igjen de samme funksjonene i senere versjoner av Photoshop.

Alternativt så finnes det mange app’er både på mobile enheter og PC’er som kan gjøre det samme. På Mac kan dere f.eks. åpne AppStore og søk på «photo frame» eller «photo collage». På Windows åpne Microsoft Windows App Store og søk på det samme.

Apple AppStore
Apple AppStore

 

Windows AppStore
Windows AppStore

 

 

Til slutt så kan vi fortelle at dette er relativt enkelt å gjøre i Adobe Lightroom også. I Lightroom velger dere bilder dere vil jobbe med og bruker Print modulen til å lage et bilde. Det vil si at du lager en utskrift til jpg i stedet for å sende det til printeren. Et viktig tips å vite om i Lightroom er følgende:

Øverst til høyre i Lightroom kan man velge layout style. Der er det tre valg å velge mellom: Single Image/Contact Sheet, Picture Package, eller Custom Package.

Single Image/Contact Sheet lar deg skrive ut ett eller flere bilder i samme størrelse.
Picture Package lar deg skrive ut ett bilde i forskjellige størrelser (ikke så interessant i denne sammenhengen).
Custom Package lar deg skrive ut flere bilder i forskjellige størrelser.

Ta en titt på videoene under så får dere en bedre gjennomgang.

Lykke til i fremtidige konkurranser.