Laster aktiviteter

Kristin Rosmo “Funkis og formalin”. Ukens bilde: Arkitektur

6. mars 2023 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Fra Farmasibygningen. Foto: Kristin Rosmo

Denne kvelden vil Kristin Rosmo fortelle om og vise bilder fra fotoprosjektet “Funkis & formalin – Farmasibygningen på Blindern”.

Kristin er utdannet farmasøyt, med tilleggsutdanning innen økonomi, markedsføring, journalistikk og foto. Hun jobber som frilansjournalist innen farmasi, helse og livsstil.

Hun liker spesielt godt å bruke kameraet til å utforske de mange små historiene som gjemmer seg i bomiljøer, bygninger og landskap. Hun har en forkjærlighet for omgivelser som utstråler stillhet, melankoli og forfall, men som likevel har en snert av humor og håp. Bildene hennes ligger ofte i krysningspunktet mellom kunst- og dokumentarsjangeren.

Funkis & formalin er en fargerik og hjertevarm hyllest til Farmasibygningen, som ble reist som den første av Universitetet i Oslos bygninger på Blindern i 1931–1932. Farmasøytisk institutt har holdt hus i bygningen i 90 år, men flytter om få år inn i den nye Livsvitenskapsbygningen som nå er under bygging. Da avsluttes et kapittel i historien om en bygning som markerte en ny epoke for Universitetet i Oslo og som sterkt bidro til å legitimere den funksjonalistiske, nye arkitekturen i Norge.

Bildene fra Farmasibygningen på Blindern tar deg med inn under huden på miljøet i den historiske funkisbygningen mens den enda er i full bruk til farmasøytisk utdanning og forskning. I tillegg til arkitekturen, interiøret og fargene er også kameraet rettet mot små, sære spor og merker etter menneskene som har hatt bygningen som sin arbeids- og studieplass. Et grunnleggende spørsmål som er undersøkt gjennom fotoprosjektet er hva disse sporene kan fortelle om sammenhengen mellom en bygning, et fag og menneskene som har kommet og gått.

Høsten 2022 ga Kristin ut fotoboken “Funkis & formalin – Farmasibygninen på Blindern”, og har siden hatt tre utstillinger med bilder fra boken.

Les mer om Funkis & formalin.
Instagram: kristinblikk

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Arkitektur. Bildene juryeres av: Kjersti Holst og Monica Skau Engell. (De deltar ikke selv med bilder denne kvelden.)
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert. Fristen for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Harald. Dette er et ufarlig sted, hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag, kl. 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
6. mars 2023
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: