Oslo Kamera Klubb

shortcut-om-oss

Oslo Kamera Klubb (OKK) er landets største fotoklubb. Historien går helt tilbake til 1921, og vi er dermed en av de eldste fotoklubbene i landet. Klubben er delt inn i to grupper: Fotogruppen og Filmgruppen. Fotogruppen har ukentlige møter, mens filmgruppen møtes hver fjortende dag. Medlemskapet er ikke knyttet til en bestemt gruppe. Som medlem i klubben kan du delta på alle møter og aktiviteter.

Oslo Kamera Klubb er en aktiv og allsidig klubb for foto- og filminteresserte amatører. Både som nybegynner og erfaren fotograf vil du finne et miljø som gir deg inspirasjon, kunnskap og muligheter til å utvikle deg. Du får tilgang til konkurranser og utstillinger, og får konstruktiv tilbakemelding på dine arbeider. Dette har bl.a. ført til at flere av klubbens medlemmer har gått videre til en profesjonell karriere. Vi tilstreber stor bredde og takhøyde når det gjelder bildesyn og ønsker alle foto- og filminteresserte velkommen!

Vedtekter

Vedtekter for Oslo Kamera Klubb 

Aktiviteter

De viktigste aktivitetene er medlemsmøter og kurs. På fotomøtene inviterer vi spennende foredragsholdere som fotografer og billedkunstnere, lærere på kunsthøgskoler, mediapersonligheter, etc. Klubbens egne medlemmer har også faste programinnslag. Filmgruppen arrangerer jevnlig workshops der nybegynnere kan lære filmproduksjon fra erfarne medlemmer. Vi har jevnlige fotokonkurranser, turer og kollektivutstilling på et av byens gallerier en gang i året. Sammen skaper disse tilbudene et miljø som gir kunnskap og inspirasjon til faglig utvikling. I tillegg har klubben et godt sosialt miljø.

Se oversikt over klubbens aktiviteter

Foredrag på YouTube

Vi streamer fotomøtene når foredragsholder tillater det, noe de fleste gjør. På den måten har medlemmer mulighet til å følge med digitalt. Gå inn på siden For medlemmer og klikk på linken Følg møtet på YouTube. Noen av foredragene blir også liggende på klubbens YouTube-kanal en stund.

OKK på YouTube 

Konkurranser

I løpet av klubbåret kan medlemmene delta i konkurranser både internt og eksternt. Hver vår og høst arrangerer vi en egen klubbkonkurranse. Den som får flest poeng sammenlagt etter de to rundene blir “Klubbmester”. Medlemmer kan også delta i den mer uformelle konkurransen ‘Ukens bilde’ på klubbkveldene. Den som har flest poeng her ved årets slutt blir “Årets fotograf”. Som medlem i OKK får du også mulighet til å delta i NM i foto, som arrangeres av Norsk Selskap For Fotografi, paraplyorganisasjonen for fotoklubber i Norge.

Turer og utflukter

Vi drar jevnlig på tur steder med spennende fotografiske muligheter. I sommermånedene arrangerer vi fotoutflukter hver mandag i stedet for medlemsmøter.

Printerrom

Klubben har eget printerrom, som er åpent før klubbmøter i vårt lokale, dvs. mandager kl. 18.00-18.45. Her kan du printe ut bilder på følgende papir:

  • A3+ og A4 Premium Luster Photo Paper
  • Epson A3+ Archival Matte Paper

Prisen er kr. 30 for A4 og kr. 70 for A3+, inkl. papir. I tillegg er det mulig å printe Canson Rag Photographique 200 g og 300 g. Dette papiret må du ta med selv.
Prisen er kr. 25 for å printe på eget A3+-papir og kr. 40 for print på eget A2-papir. Skal du printe ut mange bilder, er det fint om du velger å komme en mandag det ikke er innlevering av ukens bilde på papir.

Årsrapport

Vi har et variert program for foto- og filminteresserte så og si hver eneste mandag hele året. Les mer i Årsrapport 2023

Medlemsrabatter

Oslo Kamera Klubb har undertegnet sponsoravtaler med foto.no. De bidrar med gavekort til klubbkonkurransen. Medlemmer får også faste rabatter på enkelte produkter. Melder du deg inn i foto.no får du tilsendt gode tilbud og tilgang til bruktmarked, konkurranser, bildekritikk og forum.

Tilbud via NSFF

Som medlem i Oslo Kamera Klubb er det automatisk medlem i Norsk Selskap For Fotografi (NSFF). De tilbyr en rekke medlemsfordeler, blant annet mulighet for å delta på film- og fototreff, konkurranser, gunstig forsikring av utstyr, støtte til prosjekter og ulike rabatter.

Les mer på nettsiden til NSFF

Meld deg inn i Oslo Kamera Klubb!

Vil du støtte Oslo Kamera Klubb?

Hvis du ønsker å støtte klubbens arbeid, kan du gjøre det via grasrotandelen, eller direkte på VIPPS til Oslo Kamera Klubb på #126699.

Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge en klubb eller forening du ønsker å støtte – din grasrotmottaker. Da vil 7 % av din innsats gå direkte til klubben eller foreningen du velger. Ved spill på Multix og Instaspill gjelder en egen prosentsats. Du kan velge Oslo Kamera Klubb som grasrotmottaker hos en av Norsk Tippings kommisjonærer eller via deres nettside. Grasrotandelen går ikke ut over innsatsen eller premien din.

Klubbens organisasjonsnummer er 991 594 523.
Les mer på www.grasrotandelen.no. Her kan du også følge med på hvor mye grasrotandelene genererer for de enkelte mottakerne.

Takk for din støtte!