Oslo Kamera Klubb

shortcut-om-oss

Oslo Kamera Klubb (OKK) er landets største fotoklubb. Historien går helt tilbake til 1921, og dermed er vi en av de eldste fotoklubbene i landet. Klubben er delt inn i to grupper: Fotogruppen og Filmgruppen. Fotogruppen har ukentlige møter, og filmgruppen møtes hver fjortende dag. Medlemsskapet er ikke knyttet til én bestemt gruppe. Som medlem av klubben kan du delta på alle møter og aktiviteter.

Oslo Kamera Klubb er en aktiv og allsidig klubb for foto- og filminteresserte amatører. Både som nybegynner og erfaren fotograf vil du finne et miljø som gir deg inspirasjon, kunnskap og muligheter til å utvikle deg. Du får tilgang til konkurranser og utstillinger, og får konstruktiv tilbakemelding på dine arbeider. Dette har bl.a. medført at flere av klubbens medlemmer har gått videre til en profesjonell karriere. Vi tilstreber stor bredde og takhøyde når det gjelder bildesyn, og ønsker alle foto- og filminteresserte velkommen – uansett hvilket kamera du har.

Aktiviteter

De viktigste elementene i tilbudet vårt er medlemsmøter og kursvirksomhet.
På fotomøtene inviterer vi spennende foredragsholdere som fotografer og billedkunstnere, lærere på kunsthøgskoler, mediapersonligheter, etc. Klubbens egne medlemmer utgjør også faste programinnslag.
Filmgruppen arrangerer jevnlig workshops der nybegynnere kan lære om filmproduksjon i samarbeid med erfarne medlemmer.
Foto konkurranser avholdes jevnlig, samt kurs – både grunnkurs i fotografering og fordypning i mer spesialiserte emner. En gang i året har OKK en kollektivutstilling i et av byens gallerier.
Sammen danner disse tilbudene et miljø som gir kunnskap og inspirasjon til faglig utvikling. Og ikke minst er det et godt sosialt miljø, ofte med krobesøk etter hvert fotomøte.

Konkurranser

I løpet av klubbåret kan man delta i konkurranser både internt og eksternt. Hver vår og høst avholdes en egen klubbkonkurranse. Den som får flest poeng samlet etter de to rundene blir klubbmester.  Man kan også delta i den mer uformelle ‘Ukens Bilde’ på klubbkveldene. Den som har flest poeng her ved årets slutt blir «Årets fotograf». Som medlem i OKK får man også anledning til å delta i NM i foto, som arrangeres av Norsk Selskap For Fotografi, paraplyorganisasjonen for fotoklubber i Norge.

Turer og utflukter

Jevnlig drar vi på turer til steder med spennende fotografiske muligheter. I sommermånedene arrangeres det fotoutflukter hver mandag i stedet for medlemsmøter.  Tur- og utfluktsgruppa arrangerer turer,  museums- og galleribesøk.

Medlemsrabatter

Oslo Kamera Klubb har undertegnet sponsoravtaler med foto.no. De bidrar med svært generøse gavekort til klubbkonkurransen. Vinner av Ukens bilde får printet og utstilt sitt bilde i butikken i Barcode. Det vil også gis faste rabatter på noen produkter til klubbens medlemmer. Vi håper at medlemmene vil sette pris på dette, og benytte seg av tilbudene. Ved å melde seg inn i foto.no kan man og få tilsendt gode tilbud og i tillegg få tilgang til de brukerstyrte aktivitetene som bruktmarked, konkurranser, bildekritikk og forum. 

Meld deg inn i Oslo Kamera Klubb!