Oslo Kamera Klubb

shortcut-om-oss

Oslo Kamera Klubb (OKK) er landets største fotoklubb. Historien går helt tilbake til 1921, og dermed er vi en av de eldste fotoklubbene i landet. Klubben er delt inn i to grupper: Fotogruppen og Film- og videogruppen. Fotogruppen har ukentlige møter, og videogruppen møtes hver fjortende dag. Medlemsskapet er ikke knyttet til én bestemt gruppe. Som medlem av klubben kan du delta på alle møter og aktiviteter.

Oslo Kamera Klubb er en aktiv og allsidig klubb for foto- og filminteresserte amatører. Både som nybegynner og erfaren fotograf vil du finne et miljø som gir deg inspirasjon, kunnskap og muligheter til å utvikle deg. Du får tilgang til konkurranser og utstillinger, og får konstruktiv tilbakemelding på dine arbeider. Dette har bl.a. medført at flere av klubbens medlemmer har gått videre til en profesjonell karriere. Vi tilstreber stor bredde og takhøyde når det gjelder bildesyn, og ønsker alle foto- og filminteresserte velkommen – uansett hvilket kamera du har.

Aktiviteter

De viktigste elementene i tilbudet vårt er medlemsmøter og kursvirksomhet.
På fotomøtene inviterer vi spennende foredragsholdere som fotografer og billedkunstnere, lærere på kunsthøgskoler, mediapersonligheter, etc. Klubbens egne medlemmer utgjør også faste programinnslag.
Film- og videogruppen møtes annenhver mandag, og arrangerer jevnlig workshops der nybegynnere kan lære om filmproduksjon i samarbeid med erfarne medlemmer.
Foto- og filmkonkurranser avholdes jevnlig, samt kurs – både grunnkurs i fotografering og fordypning i mer spesialiserte emner. En gang i året har OKK en kollektivutstilling i et av byens gallerier.
Sammen danner disse tilbudene et miljø som gir kunnskap og inspirasjon til faglig utvikling. Og ikke minst er det et godt sosialt miljø, ofte med krobesøk etter hvert fotomøte.

Konkurranser

I løpet av klubbåret kan man delta i konkurranser både internt og eksternt. Hver vår og høst avholdes en egen klubbkonkurranse. Den som får flest poeng samlet etter de to rundene blir Klubbmester.  Man også delta i den mer uformelle ‘Ukens Bilde’ på klubbkveldene.  Den som har flest poeng her ved årets slutt blir «Årets fotograf». Som medlem i OKK får man også anledning til å delta i NM i foto, som arrangeres av Norsk Selskap For Fotografi, paraplyorganisasjonen for fotoklubber i Norge.

Turer og utflukter

Jevnlig drar vi på turer til steder med spennende fotografiske muligheter. I sommermånedene arrangeres det fotoutflukter i stedet for medlemsmøter.  Det hender også at enkeltmedlemmer tar initiativ til turer, felles museums- og galleribesøk.

Medlemsrabatter i 2017

Oslo Kamera Klubb har undertegnet sponsoravtaler med Interfoto, Oslo Foto og FotoPhono. Alle bidrar med premier i fotokonkurransene (vår- og høstkonkurransen samt Ukens bilde) og gir rabatter på diverse varer og tjenester. Vi håper at medlemmene vet å sette pris på dette, og benytter seg av tilbudene nedenfor.

Interfoto
Drammensveien 130:
Gavekort som premier 
Interfoto gir gavekort fra kr 500 til kr 3 000 i premier til våre fotokonkurranser. Gavekortene er ikke knyttet til spesielle produkter.
Rabatter Klubbmedlemmene får 10 % rabatt på enkelte produkter. (Dette kan variere i avtaleperioden).
Klubbkvelder 
Interfoto vil i samarbeid med OKK holde en klubbkveld på høsten og en på våren. Disse vil holdes i Interfotos lokaler og innholdet bestemmes i samarbeid med en representant for styret i OKK.

Oslo Foto
Stortorvet 10:
Ukens bilde 
Oslo Foto printer vinnerbildet fra konkurransen «Ukens bilde» i opptil 40 x 60 cm, montert på Kapa-plate og stiller det ut i butikken. Vinneren får bildet etterpå.
Rabatter Klubbmedlemmene får 15 % rabatt på print av bilder.

FotoPhono
Vogtsgate 64:
Gavekort 
Sponsing av Oslo Kamera Klubb i form av gavekort som er knyttet til produkter og/eller tjenester fra FotoPhono. Gavekortene brukes som premier i klubbens fotokonkurranser.
Fotobok: Alt som bestilles på www.fotoworld.no med kode «FOTOKLUBB» gir 15 % rabatt. Rabatten kommer opp automatisk ved inntasting av kode. Boka kan hentes i butikken eller sendes i posten.
Rabatter
Klubbmedlemmene får 15 % rabatt på varegruppene album, film (135 mm og 120 mm), sort/hvitt-kjemikalier og fotopapir.
 Dessuten 20 % på rammer.
 Spesialpriser på blekk og papir til blekkskriver.

 

Meld deg inn i Oslo Kamera Klubb!