SNAP. Dokumentar og portrett på Museet for samtidskunst fra 16. februar.

MS-04038-19982

Viser dokumentarfotografiet et sant bilde? Og fanger portrettfotografiet en persons identitet? Et stort omfang bilder blir i dag delt gjennom sosiale medier. I denne utstillingen, som varer fra 17. februar til 3. september, kan du se hvordan mennesker har blitt fotografert fra 1800-tallet frem til i dag. OKKs medlemmer er herved invitert til utstillingsåpningen på Museet for samtidskunst, Bankplassen 4, torsdag 16. februar klokken 18.00!

Velkommen til utstillingen SNAP som kaster lys over tre sentrale perioder innenfor dokumentarsjangeren: 1880-tallets sosialdokumentar, 1960-tallets street photography og 1990-tallets hverdagslige dokumentar.
Innen portrettsjangeren viser SNAP samtidsfotografi fra 1990-tallet frem til 2016. Utstillingen utforsker hvordan identitet og politiske utsagn blir formidlet og hvordan portrett- og dokumentarfotografi veves sammen og skaper nye fortellinger om vår tid. SNAP inkluderer mer enn 100 fotografier av 30 anerkjente norske og utenlandske fotografer. Både fotografier fra samlingen og innlånte verk blir vist.
(Foto over: Nan Goldin, «Kristy and Miles at Juicey, NYC», 1996)
(Foto forside: Christer Strömholm, “Old couple in New York”, 1962)

Kunstnere fra samlingen:

Dag Alveng, Signe Marie Andersen, Rosella Biscotti, Sophie Calle, Lill-Ann Chepstow-Lusty, Lee Friedlander, Nan Goldin, Annika von Hausswolf, Arild Kristo, Per Maning, Mikkel McAlinden, Torfinn Michaelsen, Esko Männikkö, Wilhelm Piro, Robert A. Robinson, Thomas Ruff, Torbjørn Rødland, Tom Sandberg, Fin Serck-Hanssen, Cindy Sherman, Thomas Struth, Christer Strömholm, Vibeke Tandberg, Mette Tronvoll, Garry Winogrand og Dan Young.