Laster aktiviteter

Anne Helene Gjelstad – Ukens bilde: Portrett

10. februar 2020 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

I serien av forfall vi har hatt i de siste føyer dessverre nå Stine Loe Jenssen seg inn. Hun har blitt syk og kan ikke komme denne kvelden. Vi prøver på nytt til høsten. Vi har imidlertid vært så heldige at vi har fått inn dyktige Anne Helene Gjelstad  i stedet. Hun vil fortelle oss om sitt prosjekt “Big heart, strong hands”

Big heart, strong hands er fortellingen om et lite samfunn i Østersjøen. I de siste elleve årene har fotograf Anne Helene Gjelstad arbeidet med å portrettere livene til de gamle kvinnene på de estiske øyene Kihnu og Manija. Fargerike og interessante representerer de en kultur og et levesett med sterk forankring i tradisjonene. Kvinnene er vant til å klare seg selv, jobbe hardt og ta hånd om det aller meste. Livet er ofte hardt. Det er normalt her. Ingen stiller spørsmål og du gjør det du må. Det er slik du får et varmt hjerte og sterke hender.

Anne Helene vil presentere bilder og dele historier om kvinnene og den unike Kihnukulturen, og hun vil fortelle om det å jobbe med et langvarig, personlig prosjekt langt hjemmefra, hvordan skaffe støtte og få bøker gitt ut. Boken er utgitt på det anerkjente engelske forlaget Dewi Lewis Publishing og er hennes bidrag til å dokumentere og bevare den gamle Kihnukulturen for fremtiden. Stemmene til disse unike kulturbærerne må å bli hørt og tatt vare på for kommende generasjoner i et samfunn som er i rask endring i vestlig retning.
Boken vil være til salgs for kr 450 og du kan lese mer om prosjektet her https://annehelenegjelstad.com/kihnu-manija-estonia-estland/

 

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Portrett  Formatet er papir.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser
(dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45:
Opplastning av NM bilder utgår.
Bildevurdering med Harald
Ta med et utvalg av dine bilder på minnepenn eller papir.  så kan vi ha en fotografisk samtale om hva vi ser. Dette er helt ufarlig og forhåpentlig nyttig, ikke bare for fotografen men for alle som er med.

Printerrommet
Printerrommet holder åpent kl. 18.00-19.00 før klubbmøtene. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS

Detaljer

Dato:
10. februar 2020
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: