Laster aktiviteter

Anne-Stine Johnsbråthen – Ukens bilde: Fritt motiv (3-5 bilder)

april 26 kl 19:00 - 21:00

Anne-Stine Johnsbråten arbeider som uavhengig dokumentarfotograf med personlige fotoprosjekter.

I 2015 ble hun av TIME valgt som ”en av åtte norske fotografer du må følge” Hun fordyper seg i prosjekter over lang tid og interesserer seg særlig for temaer som kjønn, identitet, diskriminering, sosiale relasjoner og legger gjerne an et sosialantropologisk perspektiv i sine verk. Anne-Stine har en hatt en rekke utstillinger i anerkjente gallerier i Norge og i utlandet, som Henie-Onstad Kunstsenter og Fotografiets hus, Lumix Festival for Young Photojournalism i Hannover og Cortona on the Move i Italia. Hun vant første pris i Årets bilde 2016 i kategorien dokumentar utland for God kone, vis mor – Kvinner i Japan. I 2017 var hun invitert til en kunstner residens på St. Mary’s College of Maryland i USA.

Et av de første prosjektene til Anne-Stine som gjorde at mange fikk øynene opp for arbeidene hennes var prosjektet «Volla vs Keeg – Ung i Oslo»  hvor hun fulgte to ungdomsmiljøer fra hver sin kant av hovedstaden, Ullern i vest og Jordal og Groruddalen i øst. Over en to års periode dokumenterte hun hverdag og fest. Anne-Stine ønsket å se bakenfor de opplagte stereotypiene som ofte preger vårt syn på  slike forskjeller. Hun retter derfor blikket mot mer subtile detaljer, likheter og forskjeller det ikke er så lett å sette ord på.

Hun har nylig gitt ut sin første bok «Good wife, Wise mother» som er et resultat av et fotoprosjekt hvor hun flere ganger har reist til Japan og bodd hos, snakket med og fotografert Japanske kvinner. Boka gir oss en innsikt i et land av enorme kontraster, fra det dypt tradisjonelle til det hypermoderne, sett fra disse kvinnenes perspektiv.
Vi får et nyansert bilde av kvinners situasjon i dagens Japan.

Hjemmeside : Anne-Stine Johnsbråthen

Link til innlogging til møtet blir lagt ut her senere

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Fritt motiv (3-5 bilder).  Bildene skal være satt sammen på en flate Formatet er projeksjon.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Tidsfrist for innlevering av bilder til Ukens bilde er kl 22 på Fredag før møtet!

Fotoverkstedet er stengt inntil videre.

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag fra 18.00-18.45.
Tid bestilles på forhånd ved å sende mail til klubbrom@oslokameraklubb.no

Detaljer

Dato:
april 26
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: