Laster aktiviteter

Aleksander Nordahl – Ukens Bilde: Silkemykt

6. november 2023 kl 19:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Aleksander Nordahl har som fotojournalist vunnet mange nasjonale og internasjonale priser, blant annet i den prestisjetunge World Press Photo-konkurransen. Han har også vunnet Årets Bilde her i Norge to ganger, i 1999 og 2017.

På jobb for Dagens Næringsliv ble Nordahl sendt på et reportasjeoppdrag om fridykking. Resten er historie, som han selv sier. Det som begynte som et fotojournalistisk arbeid ble etterhvert til det fantastiske kunstprosjektet «På ett pust» (www.ettpust.com).

Denne kvelden vil han vise oss sin verden under vann, der han som kunstner og fridykker er på jakt etter det magiske lyset og den perfekte komposisjonen, men også følelsen av full kontroll over puls og pust. Kunstkritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sier om Nordahls bilder at fridykkets begrensning på et enkelt pust per bilde legger et konseptuelt aspekt til fotografiene og gir en ekstra dybde til kunstprosjektet.

Aleksander Nordahl har stilt ut sin undervannskunst mange steder de senere år og har høstet svært gode kritikker. Hans fotografier er også kjøpt inn til mange arkitektoniske prosjekter, både nasjonalt og utenlands.

Vi gleder oss til å høre Aleksander Nordahls foredrag om fridykking, undervannsfotografering og kunstprosjektet “På Ett Pust” denne kvelden.

NB! Dette foredraget vil ikke streames, så møt opp i Hans Nielsen Hauges gate 44B.

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Silkemykt. Formatet er digitalt.  Juryeres av Aleksander.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fristen for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Harald. Dette er et ufarlig sted hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag, kl. 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
6. november 2023
Tid
19:00
Kategori for aktivitet: