Laster aktiviteter

Andrea Gjestvang – Ukens bilde: Portrett, Fotoverksted: Leif Egil Olsen “Filterbruk”

22. januar 2018 kl 17:30 - 21:30

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kveldens foredragsholder er Andrea Gjestvang. Hun er en norsk fotograf som er basert i Oslo og Berlin. Hun arbeider mest med langsiktige personlige dokumentarprosjekter. Med en intim fotografisk tilnærming utforsker hun politiske og sosiale problemer som ofte er knyttet til ungdommens liv. I 2012 avsluttet hun prosjektet “One Day in History”, med portretter av de unge overlevende etter 22. juli 2011 terrorangrep på Utøya. Prosjektet fikk internasjonal anerkjennelse, utstillinger og priser, blant annet den prestisjetunge L’Iris d’Or / Sony World Photography Awards 2013. I 2015 portretterte Andrea unge asylsøkere som ble deportert tilbake til hjemlandet etter å ha bodd i Norge i mange år. Prosjektet, som ble kalt “Return”, har blitt publisert internasjonalt og utstilt i kunstmuseer i Norge. (Hjemmeside: Andrea Gjestvang)

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: «Portrett». Formatet er projeksjon. Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 17.30 – 18.30

Denne kvelden blir det kurs i filterbruk i digital fotografering ved klubbens egen Leif Egil Olsen. Han vil snakke om de “vanligste” filtertypene som brukes og vise eksempler på hvilke effekter de gir. Han kommer også til å ta med kamera og filter så vi kan få inntrykk av hvordan de virker.

Print 18.00 – 19.00

Printrommet holder åpent kl. 18-19 før klubbmøtene, såsant det ikke er annet program i denne timen. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS.

 

Detaljer

Dato:
22. januar 2018
Tid
17:30 - 21:30
Kategori for aktivitet: