Laster aktiviteter

Cathrine Alice Liberg. Ukens bilde: Tåke

23. januar 2023 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Cathrine Liberg. Foto: Line Prip

Cathrine Alice Liberg er en norsk-singaporeansk kunstner og grafiker som bor og jobber i Oslo. Hun arbeider hovedsakelig med teknikker som litografi og mezzotint, men hun har alltid vært sterkt inspirert og påvirket av fotografi og hun bruker en del fototeori og fototeknikker i sin praksis, som f.eks. cyanotypi og fotogravyr (etsning av foto inn i kobberplater).

De siste årene har Libergs arbeid dreiet seg om å konstruere og bearbeide familiebilder, og utforske hvordan private fotografier også kan representere fragmenter av større nasjonale og globale historier. Hun har utforsket spørsmål knyttet til minner og migrasjon, der hun refererer direkte til sin mors kinesiske slekt som migrerte til Europa. I serien No Name Woman (2017) har Liberg skapt fiktive portretter av sin kinesiske oldemor ved å koble sammen fotografier av seg selv, sin mor og mormor. Disse bildene baserer seg på en blanding av historiske referanser, fantasi og populærkultur, og gjenspeiler hvordan Liberg, som norsk etterkommer, bearbeider, tolker – og mistolker – minnene og kulturen som er blitt videreført til henne.

Cathrine Liberg har en MFA i Medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo, og er medlem av Norske Grafikere og NBK. I 2019 mottok hun KoMASK European Masters Printmaking Award i Antwerpen, og Norske Grafikeres Fonds grafikkpris på Høstutstillingen.

 

Hjemmeside: www.cathrineliberg.com
Instagram: @cathrine.alice.liberg

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Tåke
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert. Fristen for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Harald. Dette er et ufarlig sted, hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag fra 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
23. januar 2023
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: