Laster aktiviteter

Bildediskusjon – Ukens bilde: Dyr

1. oktober 2018 kl 19:00 - 22:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Denne kvelden er satt av til bildediskusjon.

Vi deler opp i grupper med en gruppeleder som tar notater. Et gitt antall bilder roterer på gruppene til avmålt tid, og blir kommentert. Etter dette går vi gjennom bildene et og et, mens gruppelederne leser opp kommentarene fra gruppene. På denne måten vil de som har levert inn et bilde, få en tilbakemelding på bildet sitt.

Meningen med opplegget er ikke bare å få tilbakemeldinger på eget verk, men også å lære å kunne gi kommentarer og konstruktiv kritikk. Vi oppfordrer medlemmer til å ta med to bilder hver. Siden ett av temaene i høstens klubbkonkurranse er diptych, altså to bilder satt sammen til ett, oppfordrer vi  medlemmer ta å ta med et slikt bilde.

Noen stikkord: Essensen, Tema, Oppgaven, Motiv tolkning Gleder, Stimulerer, Følelser, Griper Fotografens synspunkt, Engasjement, Entusiasme, Historie, Forteller Originalitet Øyeblikk, Energi, Trøkk, Rytme, Kraft, Blikkfang Form, Geometri, Komposisjon, Stil, Lys, Belysning, Farge, Fargebalanse, Metning Kontrast, Skarp, Uskarp, Teknikk Presentasjon, Print kvalitet

Her er et utdrag av Magnar Fjørtofts bok “Digital fotografi i praksis” om bildediskusjon:

Hvordan komme i gang med bildekritikk.
Ni punkter som kan være til hjelp med å komme i gang med bildekritikk:
De første to hovedpunktene er enklest å utføre, og gir mottakeren nyttige innspill på fototeknikk og bildebehandling. Det tredje punktet krever mer av den som gir kritikk, men gir også mottakeren styrket mulighet til å uttrykke seg eller formidle bedre gjennom fotografiet.

Grunnlag for kritikken :
1. Gi deg tid til å vurdere bildet grundig før du skriver en kritikk
2. Hold et faglig fokus på kritikken, og unngå synsing
3. Gi uttrykk for hva som er bra med bildet, og hva som kan gjøre det bedre.

Kritikk av teknikk og komposisjon
4. Start gjerne med å beskrive fototeknikken – dette er det enkleste å gripe fatt i
5. Gi en vurdering av håndverket, den digitale teknikken
6. Styrker eller svekker komposisjonen bildets innhold?

Vurdering av bildets innhold
7. Tenk grundig gjennom hva bildet uttrykker eller formidler
8. Vør nøye med å beskrivelse innholdet for å oppnå en troverdig tolkning
9. Har fotografen lykkes med formidlingen? Om ikke, hvorfor ikke?

Vi deler oss inn i grupper og diskuterer.

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: «Dyr». Formatet er projeksjon. Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45

Denne kvelden blir det bildekritikk på fotoverkstedet. Har du lyst å få tilbakemelding på ett eller flere av bildene dine? Eller ønsker du å se og å gi tilbakemelding på andres bilder? Møt opp på det lille rommet i gangen mellom klubbrom og auditorium. Ta med papirbilder, minnepinne eller PC/nettbrett med bilder du ønsker tilbakemelding på, så gjennomgår vi disse denne timen før møtet.

Print 18.00 – 19.00

Printrommet holder åpent kl. 18-19 før klubbmøtene. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS

Detaljer

Dato:
1. oktober 2018
Tid
19:00 - 22:00
Kategori for aktivitet:
aktivitet Tags: