Laster aktiviteter

“Teknisk kveld” kl. 17.15 – og Elin Høyland kl. 19.00

27. mars 2017 kl 17:15 - 22:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kveldens foredragsholder, Elin Høyland, har jobbet som pressefotograf i over 20 år. Store deler av tiden i DN. De senere årene har hun brukt mye tid på egne fotoprosjekter. Høyland har utgitt bøkene «The Brothers» og «Brother/sister”, vunnet flere internasjonale priser for bilder og bøker samt hatt mange utstillinger i Norge og utlandet. Hennes bøker er utgitt på det engelske forlaget www.dewilewis.com

Elin forsøker å beskrive det hverdagslige, men lager ikke tradisjonelle dokumentarbilder. Ofte regisserer hun personer hun avbilder, velger utsnitt og fokus. Finner sin egen personlige tolkning av det hun ser.
På sin egne hjemmeside sier hun blant annet:
« Jeg er dypt fascinert av det vanlige, det stille, detaljer fra hverdagslige øyeblikk. Jeg blir nysgjerrig på mennesker, deres ansikter og levd liv. Jeg portretterer mennesker via deres eiendeler og rommene de lever i eller levde i.
Jeg forsøker å kommunisere med min egen fornemmelse av å være på disse stedene før de forsvinner. For meg er det en gave å være til stede i folks liv og dele noen øyeblikk med dem…….»
“Teknisk kveld”
Denne kvelden blir det på ny “teknisk kveld”-arrangement med fotograf Eivind Nilsen. Han vil rigge til blits med stativ og paraply i møtesalen med modell – og et kamera koblet direkte opp på skjerm for å vise hvordan lyset fra blits/paraplyer fungerer i sanntid. Vi begynner leksjonen kl. 17.15. (Billedkritikken går som vanlig kl. 18.00).
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: «Frykt» og formatet print.

Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 1800–1900
Fotoverkstedet holder åpent kl. 18-19 før klubbmøtene, såsant det ikke er annet program i denne timen. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant.

Bildekritikk kl. 1800–1900
Har du lyst å få tilbakemelding på ett eller flere av bildene dine? Eller ønsker du å se og å gi tilbakemelding på andres bilder? Møt opp på det lille rommet i gangen mellom klubbrom og auditorium. Ta med papirbilder, minnepinne eller PC/nettbrett med bilder du ønsker tilbakemelding på, så gjennomgår vi disse denne timen før møtet.

Detaljer

Dato:
27. mars 2017
Tid
17:15 - 22:00
Kategori for aktivitet: