Laster aktiviteter

Hans-Olav Forsang – Ukens bilde: Former i naturen (3 bilder), Fotoverksted: Bildekritikk

4. desember 2017 kl 19:00 - 22:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Siste foredraget i Oslo Kamera Klubb denne høsten blir holdt av den anerkjente fotograf Hans-Olav Forsang. Hans-Olav studerte fotografi ved Bournemouth and Poole College of Art i England og ved Konstfack University College of Arts and Design i Stocholm. I mange år etterpå arbeidet han for VG som dokumentarfotograf hvor han leverte nye og annerledes arbeider. Hans-Olav Forsang har også undervist på Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Da han sluttet i VG, ble hans hjertebarn mentorprogrammet Sens&Sans som han startet sammen med fotografen Marie Sjøvold. Senere kom Mentor pluss-programmet som går over 28 måneder. Siden den gang har over 200 personer vært med i mentorprogrammet.

I dag jobber han som selvstendig fotograf med egne prosjekter. Hans-Olav Forsang har blitt belønnet med mange utmerkelser og premier både nasjonalt og internasjonalt. Bl.a. fikk han i 1983 Picture of the Year i Norge. Ti år senere vant han Golden Eye Trophy i World Press Photo Competition sammen med andre store fotografer som Sebastião Salgado og David Burnett. Etter mange år som fotograf, photo editor og motivator, har han blitt en referanse for den nye generasjonen av fotografer. Et av hans siste prosjekter heter Human Tonic som ble utgitt som bok og utstilling våren 2017. Boken skal gis ut i 45 land. Utstillingen skal også vises bl.a. i Paris, Madrid, Amsterdam, Berlin, og flere andre steder.

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: «Former i naturen” som skal bestå av en serie satt sammen av 3 bilder på ett “ark”.  Formatet er projeksjon. Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45

Det blir bildekritikk i denne kveldens fotoverksted.

Print 18.00 – 19.00

Fotoverkstedet holder åpent kl. 18-19 før klubbmøtene, såsant det ikke er annet program i denne timen. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS.

 

Detaljer

Dato:
4. desember 2017
Tid
19:00 - 22:00
Kategori for aktivitet:
aktivitet Tags: