Laster aktiviteter

Hedevig Anker – Ukens bilde: Interiør

9. januar 2023 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Denne mandagen har vi gleden av å ønske Hedevig Anker velkommen til Oslo Kamera Klubb.

Hun er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Bergen og maler fra kunstakademiet i Oslo, men har valgt fotografiet som uttrykksform. Anker er kjent for sine poetiske og abstraherte gjengivelser av tomme og forlatte rom i både private hjem og offentlige museer. Hun har bl.a. fotografert interiører i Sigrid Undsets hjem Bjerkebekk, Tanum Kirke, Eidsvollsbygningen og Bygdø Kongsgård. Ankers bilder befinner seg i grenselandet mellom maleri og fotografi.

Hedevig Anker har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på mange viktige gruppeutstillinger, i 2022 utstillingene “Skiftninger” i Stavanger og “Open Doors” i Dronning Sonjas Kunststall her i Oslo. Hun har også utgitt flere bøker, bl.a. “Hedevig Anker og Eidsvollsbygningen” og “Lyset i flatene – i arkivet etter Harriet Backer” (sammen med Nina Mauno hjønsby).

Til bladet Fotografi (nr 5 2022) sier Anker at for henne handler fotografi om å gjøre synlig det som ikke er åpenbart synlig for øyet; Det underliggende. Vi gleder oss til en spennende kveld med Hedevig Ankers kunst.

Hjemmeside: hedeviganker.no

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Interiør. Format: projeksjon. Juryeres av Trond Skaret.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert. Fristen for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Harald. Dette er et ufarlig sted hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid, der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag fra 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
9. januar 2023
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: