Laster aktiviteter

Helge Skodvin. Ukens bilde: Forfall

20. mars 2023 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Helge Skodvin Foto: Privat

Helge Skodvin (1968) fra Bergen er utdannet tømrer, men har siden han la ned hammeren, arbeidet som fotograf for magasiner, aviser, firma og forlag i inn- og utland.

Han har gitt ut tre fotobøker (den fjerde kommer våren 2023). Boka 240 Landscape fra 2015 ble av Martin Parr kåret til den beste fotoboken i verden det året! Se Helges presentasjon av prosjektet hos LensCulture. Eller hva med bildene av dyr på flyttefot når Naturhistorisk museum i Bergen skulle renoveres, – han ble finalist til Magnum Awards i 2016 med dette prosjektet.

Skodvin arbeider i sjangeren dokumentarfotografi, med en helt særegen visuell stemme. Ifølge ham selv er han tilhenger av kortreist foto – og vil heller tilbringe to uker med fotoapparatet på Elverum enn på Bali.

Han leter bevisst etter humoristiske situasjoner og tar seg selv i å se absurditeter og komiske elementer i det hverdagslige. Forfatteren Frode Grytten har sagt om Helge Skodvin at “…han er en fotograf som viser oss noe vi kanskje ikke vil se. Vi tror vi lever i en rasjonell og ryddig verden. Helges bilder viser at slik er det ikke“.

Helge Skodvinn har vunnet en rekke priser for sitt arbeide, og han har blitt shortlistet til Leica Oskar Barnack Award og til Magnum awards.

Hjemmeside: helgeskodvin.no

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Forfall. Bildene juryeres av Helge Skodvin.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert. Fristen for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Leif Egil. Dette er et ufarlig sted, hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag, kl. 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
20. mars 2023
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: