Laster aktiviteter

Karl Johans gate – Spikersuppa – Universitetshagen – Nationaltheatret

24. juli 2023 kl 18:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Vi møtes kl. 18:00 ved tigeren foran Østbanehallen.

Deretter beveger vi oss oppover Karl Johans gate med sidegater mot Spikersuppa. Vi tar en avstikker innom Universitetshagen før vi ender opp på Johanne Dybwads plass i Studenterlunden.

Karl Johans gate består av to forskjellige gateløp med hver sin historie. Østre del fra Egertorget til Jernbanetorget lå innenfor Christian IVs byanlegg, nær vollene som omga byen. Den ble ikke opparbeidet som en sammenhengende gate før Domkirken ble oppført og vollene fjernet i 1690-årene. Forskjellige strekninger av gaten hadde egne navn – Østre Gade, Kirkebakken og Kirkestrædet, inntil de ble slått sammen og kalt Østre Gade fra omkring 1840.

Vestre del var en del av byutvidelsen som ble planlagt i forbindelse med byggingen av Slottet. Den ble stukket ut etter slottsarkitekt Linstows plan, som en paradegate mellom byen og det nye Slottet. Gaten ble opparbeidet i slutten av 1830-årene og fikk i 1840 navnet Slottsvejen. Etter kong Karl Johans død i 1852, ble den nye Slottsvejen oppkalt etter ham.

Les mer mo Karl Johans gate:  https://no.wikipedia.org/wiki/Karl_Johans_gate

«Spikersuppa» er et populært navn på bassenget på Eidsvolls plass, anlagt i 1956. Det ble bekostet av Christiania Spigerverk, derav navnet.

Universitetshagen ble anlagt  som en del av universitetsanlegget, som ble ferdig i 1852.

Etter turen møtes vi kl. 20.00 på Paddy’s Irish Pub i Stortingsgata 28 for Den gode samtalen.

Også ikke-medlemmer er hjertelig velkomne til å delta på turen.
Turleder denne mandagen er Leif Egil Olsen.

Turgruppa kan kontaktes på turgruppa@oslokameraklubb.no

 

Detaljer

Dato:
24. juli 2023
Tid
18:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: