Laster aktiviteter

Katinka Hustad – Ukens bilde: Vår beste dag

11. november 2019 kl 19:00 - 22:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Katinka Hustad studerte fotojournalistikk ved Oslomet. Hun har vært hos Politiken i Danmark, og jobber nå som fotograf i Morgenbladet. I tillegg arbeider hun hele tiden parallellt med egne prosjekter. Katinka vant prisen Årets bilde i pressefotografenes klubb for 2017. Blant 2900 bilder ble hennes fantastiske, og litt rare bile av et ungt par i en forstad til St.Petersburg plukket ut som vinneren. Et bilde som får en til å stoppe opp og undres.Dette er også noe av det hun ønsker å oppnå med sine bilder.  Hun vil med sine bilder fange vår oppmerksomhet og få oss til å tenke oss om. I tillegg til vinnerbildet har hun samlet en rekke priser i Årets bilde konkurransen.
Katinka har også jobbet med kortfilm og fikk i 2016 en 3. premie for den vakre filmen om den lille kinesiske jenta Mei i World Press Photo sin konkurranse.

Etter at Katinka måtte avlyse foredraget sitt hos oss i vår fordi hun var kommet med på en Portfolio review hos New York Times gleder vi oss til å se henne hos oss denne gangen.

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Lag en illustrasjon til tekst/melodi av sangen Vår beste dag  Formatet er projeksjon.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser
(dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45:

Kreativ Lightroom/ Adobe RAW converter med Jan Thomas Pettersen. Jan Thomas  deler sin entusiasme om etterarbeid av foto i Adobe Lightroom (og kanskje litt i Photoshop også). Han vil vise oss veldig konkret hvordan han prosesserer sine egne foto for å skape sitt eget uttrykk. Så har du lyst til å grave litt dypere i Lightroom, eller vil diskutere hva et fotouttrykk er – så bør du komme. Er det tid, og noen har et minnekort med RAW foto på, så kan vi også kjapt leke litt med flere bilder på slutten. Dette foregår i “Klasserommet” ved siden av auditoriet.

Printerrommet:

Printrommet holder åpent kl. 18.00-19.00 før klubbmøtene. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS

Detaljer

Dato:
11. november 2019
Tid
19:00 - 22:00
Kategori for aktivitet: