Laster aktiviteter

Kurs i Makrofotografering – 29/8+31/8 (MF 17_2)

29. august 2017 kl 17:00 - 31. august 2017 kl 20:30

 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

MFPåmeldingsfrist: 27.08.2017

Status: Ledige plasser!

Dette er et rent praktisk fotokurs i makrofotografering over to kvelder med Terje Skåre. Når man går tett på motivet dukker en helt ny og spennende verden opp, et univers med et nesten uendelig antall muligheter for forskjellige bilder. Blomster, insekter, rustflekker eller hva som helst – konkret eller abstrakt – dokumenterende eller kunstnerisk – valget er ditt. Slipper man kreativiteten løs og jobber kunstnerisk med makrofotografering glemmer man rett og slett tid og sted!

Medlemmer – pris: kr 1400,- (du må først bli medlem i OKK)
Ikke-medlemmer – pris: kr 1600,-

Målsetting og detaljert informasjon om kurset

Som sagt, en hel ny verden av motiver. Når man går så nær motivet og jobber med de små detaljene, får man et helt nytt bilde om man flytter kameraet bare noen få cm. eller mm. til siden. I tillegg er dybdeskarpheten minimal, noe som også betyr at nye motiver og komposisjoner dukker opp om man beveger kamera bitte litt nærmere eller lenger fra motivet.

Det er utrolig spennende å utforske dette universet som gir stort rom for en lek med linjer, former og farger. Og man kan spille på den ene skarpe detaljen mot alt det uskarpe i resten av bildeflaten. Dette er et motivområde der man virkelig kan slippe kreativiteten løs. Selvsagt kan man velge å la et makrobilde være av det rent dokumenterende slaget – helt fint til sitt bruk, men kanskje vel så spennende er det å gå til den andre enden av skalaen og la kunstneren i deg slippe fram!

For å ta tette makrobilder så må man selvsagt ha egnet utstyr for dette, som makroobjektiv eller mellomringer. Begge alternativer gir en god nærgrense og muligheter for å fange de små detaljene. Om man ønsker å investere i et makroobjektiv er min anbefaling å gå for en 105 mm. makro. Dette valget er en god avveining mellom størrelse, pris og dybdeuskarphet, samtidig som det er en veldig fin brennvidde for portrettfotografering.

Selvsagt kan man gå ganske tett på motivet også med enkelte andre objektiver som ikke er rene makroobjektiver. Det handler uansett om å se motiver, posisjonere kamera, komponere, utnytte lyset, gjøre fornuftige kamerainnstillinger osv. Så man må ikke nødvendigvis ha makroutstyr for å delta på dette kurset dersom man er fornøyd med å bare komme ganske nærme. Faktisk kan man ta fine nærbilder også med mobiltelefonen da den har en veldig god nærgrense.

Rent praktisk blir det en kort innledning på starten der jeg snakker og forklarer litt om makrofotografering og viser noen bildeeksempler. Så fotograferer vi, på jakt etter spennende detaljer. Jeg bistår den enkelte deltaker etter ønske gjennom hele prosessen – fra å finne motiver og se muligheter til å komponere, stille inn kamera osv. På dag to fortsetter vi fotograferingen med nye motiver. Til slutt setter vi oss ned på et passende sted der vi kan se gjennom bilder, diskutere og summere opp, og gjerne ta en matbit mens vi gjør dette. Målet er to kreative, lærerike og hyggelige kvelder!

Kort oppsummert

 • Kursholder: Terje Skåre: 924 33 500 (mobil) https://www.fotograf-skaare.no
 • Kurssted: Botanisk hage (møte opp ved kafeen)
 • Kursdatoer: Tirsdag 29/8 + Torsdag 31/8
 • Kurstid: kl. 17:00 – 20.30
 • Kurspris: 1600 kr for ikke-medlemmer og 1400 kr for medlemmer av OKK.
 • Påmeldingsfrist: 27/8 (påmeldingen er bindende).
 • Betalingsfrist: Angitt på faktura.
 • Kurset er åpent for alle.
 • Antall deltakere: En liten gruppe
 • Forbehold dersom for få påmeldinger innen frist:
 Kurs kan bli flyttet litt utover i tid.

Påmelding og betaling

 • Send e-post til terje@fotograf-skaare.no og meld deg på Makrofotografering der emnefeltet i e-posten gjenspeiler dette: “Påmelding MF 17_2”
 • Oppgi samtidig fullstendig navn / postadresse / e-post / mobilnr i denne meldingen!
 • Oppgi også om du er MEDLEM OKK (evt vil bli det ifm kurset) eller IKKE MEDLEM OKK (viktig m.h.t. korrekt fakturabeløp)
 • Du vil motta bekreftelse på e-mail at din påmelding er registrert.
 • Du vil motta faktura på email med pris for medlem (1400) eller ikke-medlem (1600).
 • Betal faktura for kursavgift innen frist.
 • NB! Ved betaling av faktura – oppgi først FAKTURANR og deretter DELTAKERNAVN!

Det er bindende påmelding! Om du likevel skulle bli forhindret fra å delta og må melde deg av, kan dette gjøres fram mot påmeldingsfrist mot et avmeldingsgebyr på 250 kr. Når kurset starter opp er kabalen lagt og man må regne med å måtte betale full kurspris.

Velkommen til kurs i makrofotografering i OKK!

Terje Skåre

Detaljer

Start:
29. august 2017 kl 17:00
Slutt:
31. august 2017 kl 20:30
Kategori for aktivitet: