Laster aktiviteter

Brian Cliff Olguin – Ukens bilde: Oslo europeisk miljøhovedstad (3 bilder)

november 25 kl 19:00 - 22:00

Brain Cliff Olguin jobber som freelance fotograf med base i Oslo.
Han fikk prisen årets bilde i 2018 for et bilde fra prosjektet «Bygården»
Det har også blitt utgitt bok fra dette prosjektet. «Bygården – Historier om drømmer, virkelighet og norsk boligpolitikk»
Noe som er ekstra spennende for oss OKK’ere er at dette prosjektet har foregått i nærmiljøet til våre klubblokaler. Ved noen kommunale boliger rett ovenfor Torshovparken. Sammen med samboer Mirjam Sorge Folkvord, som har skrevet boka, fulgte de hverdagslivet i den såkalte Portalgården gjennom en periode på 4 år for å bli kjent med og komme ordentlig innpå menneskene som  bodde der. Brian sier selv at et av hans mantraer er «Vi må ut og møte folk og vi må innta perspektivene til dem det angår.»
Et kort sitat fra juryen som kåret hans bilde «Helge og Anniken» til årets bilde : «“Fotografen har dratt hjem til de statistikken handler om, og han våger å gå inn i det sårbare. Ulikhetene i det norske samfunnet ser oss i øynene på en ekstremt verdig måte.»

Bilder fra prosjektet vil bli vist i utstilling på Fotografiens Hus i Rådhusgata i tidsrommet 31.oktober – 24.november

 

 

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Oslo europeisk miljøhovedstad. Sett sammen tre bilder til en serie – på én flate. Formatet er projeksjon.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser
(dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45:
Bildevurdering: Ta med et utvalg av dine bilder på minnepenn eller papir. så kan vi ha en fotografisk samtale om hva vi ser. Dette er helt ufarlig og forhåpentlig nyttig, ikke bare for fotografen men for alle som er med.

Printerrommet:
Printerrommet holder åpent kl. 18.00-19.00 før klubbmøtene. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS

 

Detaljer

Dato:
november 25
Tid
19:00 - 22:00
aktivitet Kategori: