Laster aktiviteter

Pål Bugge Haagenrud – Ukens bilde: Gul og blå

februar 19 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Til oss kommer filmfotograf Pål Bugge Haagenrud og tittelen på foredraget hans denne kvelden blir  «Jakten på sjelen i et bilde».

Foto: Pål Dybvik

Refleksjoner etter 35 år bak kamera med levende bilder fra film, tv-drama og dokumentar.

Haagenruds karriere begynte på 1990-tallet som B-fotograf for den kjente svenske filmfotografen Sven Nykvist på kinofilmen Kristin Lavransdatter regissert av Liv Ullmann, og har bare rullet videre med stadig flere produksjoner i ulike film- og TV-sjangre. Haagenrud har med andre ord over tre tiår bak seg som filmfotograf. Han er også en av stifterne av Moviebird Norway, et Oslo-basert firma som leverer avansert teknisk utstyr til film- og fjernsynsindustrien i Europa, bl.a. system for bilopptak brukt på James Bond- og Mission Impossible-opptakene i Norge.

De siste årene har han konsentrert seg om tv-drama og har bl.a. vært sjeffotograf for tre sesonger (24 episoder) av fjernsynsserien EXIT, proudusert for NRK og solgt til 30 land.

For EXIT fikk Haagenrud Gullruten i 2020 for best filmproduksjon i en dramaserie. Haagenrud fikk i sin tid en Emmy for den offisielle filmen fra Lillehammer OL 1994.

Hjemmeside: haagenrud.no.

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse er temaet: Gul og blå. Juryeres av Pål Bugge Haagenrud.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs Ukens bilde, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Frist for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering. Dette er et ufarlig sted hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene som du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag kl. 18.00 – 18.45.

Detaljer

Dato:
februar 19
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: