Laster aktiviteter

Terje Abusdal – Ukens bilde: Fritt tema, 3 bilder

19. november 2018 kl 19:00 - 22:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bilderesultat for terje abusdalDenne kvelden kommer Terje Abusdal til oss. Abusdals fotografiske karriere har foreløpig vært kort, men han har likevel fått utrettet mye med sine sterke prosjekter. Og 2017 var et særdeles godt år for han. Fotografen fikk både Leica Oskar Barnack Award for sin serie Slash & Burn og fulgte opp med både utstilling og førsteplass i Nordic Dummy Awards. Opprinnelig har han en mastergrad i samfunnsøkonomi. I et intervju med magasinet Fotografi, sier han at: “Det var da jeg deltok i andre runde av mentorprogrammet i regi av Norwegian Journal of Photography at det hele tok fart. Her fikk jeg støtte og hjelp med redigering, og lærte å jobbe med et prosjekt over tid. Det var i grunn NJP som startet alt for meg.”
Abusdals bilder er både dokumentariske og eksperimentelle der de svever i et landskap mellom fakta og fiksjon. Røttene er trygt plantet i dokumentarfotografiet, men metodene han bruker for å jobbe frem sitt uttrykk er friere i formen. Resultatet er et poetisk og dvelende uttrykk.

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: «Fritt tema, 3 bilder”. Sett sammen tre bilder til en serie – på én flate. Det kan enten være en serie hvor det estetiske er det bærende element, eller en serie hvor det mer fortellende har hovedrollen. Men husk: uavhengig av innhold, bør det ligge noen estetiske valg i bunnen som bærer bildene fram og gjør dem «avhengig av» hverandre. Formatet er projeksjon. Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Denne kvelden blir det bildevurdering på fotoverkstedet. Har du lyst å få tilbakemelding på ett eller flere av bildene dine? Eller ønsker du å se eller gi tilbakemelding på andres bilder? Møt opp på det lille rommet i gangen mellom klubbrom og auditorium. Ta med papirbilder, minnepinne eller PC/nettbrett med bilder du ønsker tilbakemelding på, så gjennomgår vi disse denne timen før møtet.

Print 18.00 – 19.00
Printrommet holder åpent kl. 18-19 før klubbmøtene. Er du medlem og trenger å ta utskrifter av dine bilder? Klubben har to skrivere og ark i A4 og A3+. Du kan ta utskrift til kveldens bilde, konkurranser i OKK og NSFF (Norsk Selskap for Fotografi) og annet hvis det er ledig kapasitet. Bildene kan du ta med på minnepinne. Frivillige på fotoverkstedet kan bistå deg. Vær oppmerksom på at det kan være kø på skriverne. Utskriftene betales kontant eller med VIPPS

Detaljer

Dato:
19. november 2018
Tid
19:00 - 22:00
Kategori for aktivitet:
aktivitet Tags: