Laster aktiviteter

Yamile Calderon – Ukens bilde: En drøm, triptyk

januar 15 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Yamile Calderon er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB). Hun jobber hovedsakelig med fotografi og video og hennes arbeider er ofte dokumentariske prosjekter med fokus på personlige historier. Hun har deltatt på en rekke kollektiv-utstillinger over hele verden og her i Norge har bildene hennes vært utstilt på Oslo Kunstforening, Noplace, Fotogalleriet, Galleri BOA og i Galleri Brandstrup.

“Å jobbe med personlige historier eller erfaringer er interessant, siden det skaper en spenning mellom det individuelle og det kollektive. Individet som en akkumulasjon av personlige erfaringer og kollektivet der personen hører hjemme i en kulturell og sosiopolitisk kontekst og et spesielt øyeblikk i historien” sier Yamile. I de siste årene har hun vært interessert i byer som tematikk, og hun har dokumentert byer som Hongkong, Tokyo og Berlin. Hun har også fotografert Oslo, som nå er hennes hjemby.

I 2021 ble Yamile Calderon invitert til å utvikle et prosjekt med utgangspunkt i Rudshøgda på Mortensrud. Resultatet er presentert i en utendørs utstilling på Thorleif Kleves torg på Mortensrud og i boka “Siste Stasjon Mortensrud”. Her tas vi med på en fotografisk vandring fra Mortensrud stasjon til Rudshøgda og presenteres for lokal arkitektur, kultur, natur og folk og et imponerende mangfold av aktiviteter og initiativer. I forordet til boka, sier Mari F. Sundet, som er kunstfaglig prosjektleder og kurator for Oslo kommunes kunstsamling: “Siste stasjon Mortensrud” setter byutviklingen i relieff og utfordrer oss til å ta et ekstra blikk på et sted som over de neste årene gjennomgår store endringer.

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse er temaet: En drøm, – triptyk. Juryeres av….
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. Ukens bilde, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Frist for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet.

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Harald. Dette er et ufarlig sted hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene som du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag kl. 18.00 – 18.45.

Detaljer

Dato:
januar 15
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: