Velg visning

aktivitet Views Navigation

I dag

St. Hanshaugen

Vi møtes kl. 18.00 ved vannspeilet nederst i St. Hanshaugparken mot Ullevålsveien. Buss 37 og 21 går til St. Hanshaugen. Det er også en fin spasertur fra Stortinget opp Akersgata/Ullevålsveien. St. Hanshaugen ble anlagt som en promenadepark i landskapsstil (ofte kalt «engelsk stil») med gangveier som slynger seg gjennom terrenget, svanedam, kunstig bekkeløp med bro,... Les mer »

Kurs i Makrofotografering – 5/6 (MF 24_1)

Påmeldingsfrist: 03.06.2024 Status: Ledig plass! Dette er et rent praktisk fotokurs i makrofotografering over to kvelder med Terje Skåre. Når man går tett på motivet dukker en helt ny og spennende verden opp, et univers med et nesten uendelig antall muligheter for forskjellige bilder. Blomster, insekter, rustflekker eller hva som helst – konkret eller abstrakt –... Les mer »

Fotokurs “Bildet” – innhold, komposisjon og kreativitet – 6/6 (B 24_1)

Påmeldingsfrist: 4.06.2024 Status: Ledig plass! “Bildet – Innhold/Komposisjon/Kreativitet” med Terje Skåre starter den 6. juni 2024 kl 17.00 – 20.15 og går over tre kvelder (se datoer lenger nede)! Dette er et fotokurs med det visuelle i fokus. Målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som... Les mer »

Fra Lilleborg til Gullhaug Torg

Vi møtes kl. 18.00 ved Sandaker trikkeholdeplass, hvor trikkene 11, 2 og 18 stopper. Herfra går vi Sandakerveien ned mot Lilleborg og følger Ivan Bjørndals gate. Etter Lilleborg følger vi gangveien på østsiden av Akerselva. Underveis passerer vi Jerusalem bru fra 2011 og Bjølsen Valsemølle, som ble anlagt ved Bjølsenfossen i 1884. Siloen er fra... Les mer »

Thune / Vigelandsparken

Vi møtes kl. 18.00 ved Thune trikk- og bussholdeplass. For å komme hit kan du ta 13 trikken eller buss 20 eller 31. Herfra følger vi turveien langs Frognerelven opp til Frognerparken. Vi går gjennom Frognerbekkdalen med vakker uberørt natur. Etter turen møtes vi ca. kl. 20.00 på Anne på Landet i Frognerparken for den... Les mer »

Portrettlys Gatelangs – 19/6 (PG 24_2)

Påmeldingsfrist: 17.06.2024 Status: Ledig plass! Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld med Terje Skåre som handler om LYS – om å finne og bruke det eksisterende lyset der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen. Se lyset i mørket! (bildet til høgre... Les mer »

Hovedøya

Vi møtes kl. 17.35 på plattform E (Rådhusbrygge 4). Båten til Hovedøya går 17.45, så vær presis! Hovedøya er en av flere øyer i Indre Oslofjord, som det går rutebåt til. Øya har en uvanlig rik geologi og flora, og størstedelen av Hovedøya er fredet. Den er også bl.a. kjent for klosterruinene. Les mer på https://no.wikipedia.org/wiki/Hoved%C3%B8ya Etter... Les mer »

Botanisk hage

Vi møtes klokken 18.00 i Monradsgate ved inngangen til Botanisk hage, nærmest Gamle Munch. Botanisk hage ble etablert i 1814 og er en del av Naturhistorisk museum, som igjen er en del av Universitetet i Oslo. Etter turen møtes vi kl. 20.00 Postkontoret (Tøyen torg, Hagegt. 27) for den gode samtalen. Ønsker du å bli kjent... Les mer »

Fra Tjuvholmen og Aker Brygge til Kontraskjæret

Vi møtes kl. 18.00 ved bussholdeplassen Tjuvholmen, der buss 21 stopper. På Tjuvholmen er det mye variert arkitektur hvor mange arkitekter har vært involvert. Tjuvholmen består av tre odder hvor vi finner  boliger, kontorer, museer og gallerier, park og badeplass. Det er broforbindelse til Aker brygge. Derfra kan vi rusle videre over Rådhusplassen til Kontraskjæret. Kontraskjæret... Les mer »

Grünerløkka

Vi møtes ved Birkelunden trikkestopp kl. 18.00. Trikkene 11, 12 og 18 stopper her. På Grünerløkka kan man handle i små, frittstående butikker i Markveien. Her finner man også Aamodt bru, satt opp ved Akerselva i 1957. Broen var en del av Teknisk museum, som på den tiden var planlagt i dette området. Den sto ved... Les mer »