Velg visning

aktivitet Views Navigation

I dag

Thune / Vigelandsparken

Vi møtes kl. 18.00 ved Thune trikk- og bussholdeplass. For å komme hit kan du ta 13 trikken eller buss 20 eller 31. Herfra følger vi turveien langs Frognerelven opp til Frognerparken. Vi går gjennom Frognerbekkdalen med vakker uberørt natur. Etter turen møtes vi ca. kl. 20.00 på Anne på Landet i Frognerparken for den... Les mer »

Portrettlys Gatelangs – 19/6 (PG 24_2)

Påmeldingsfrist: 17.06.2024 Status: Ledig plass! Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld med Terje Skåre som handler om LYS – om å finne og bruke det eksisterende lyset der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen. Se lyset i mørket! (bildet til høgre... Les mer »

Hovedøya

Vi møtes kl. 17.35 på plattform E (Rådhusbrygge 4). Båten til Hovedøya går 17.45, så vær presis! Hovedøya er en av flere øyer i Indre Oslofjord, som det går rutebåt til. Øya har en uvanlig rik geologi og flora, og størstedelen av Hovedøya er fredet. Den er også bl.a. kjent for klosterruinene. Les mer på https://no.wikipedia.org/wiki/Hoved%C3%B8ya Etter... Les mer »

Botanisk hage

Vi møtes klokken 18.00 i Monradsgate ved inngangen til Botanisk hage, nærmest Gamle Munch. Botanisk hage ble etablert i 1814 og er en del av Naturhistorisk museum, som igjen er en del av Universitetet i Oslo. Etter turen møtes vi kl. 20.00 Postkontoret (Tøyen torg, Hagegt. 27) for den gode samtalen. Ønsker du å bli kjent... Les mer »

Fra Tjuvholmen og Aker Brygge til Kontraskjæret

Vi møtes kl. 18.00 ved bussholdeplassen Tjuvholmen, der buss 21 stopper. På Tjuvholmen er det mye variert arkitektur hvor mange arkitekter har vært involvert. Tjuvholmen består av tre odder hvor vi finner  boliger, kontorer, museer og gallerier, park og badeplass. Det er broforbindelse til Aker brygge. Derfra kan vi rusle videre over Rådhusplassen til Kontraskjæret. Kontraskjæret... Les mer »

Grünerløkka

Vi møtes ved Birkelunden trikkestopp kl. 18.00. Trikkene 11, 12 og 18 stopper her. På Grünerløkka kan man handle i små, frittstående butikker i Markveien. Her finner man også Aamodt bru, satt opp ved Akerselva i 1957. Broen var en del av Teknisk museum, som på den tiden var planlagt i dette området. Den sto ved... Les mer »

Middelalderparken / Gamlebyen

Vi møtes kl. 18.00 ved Oslo Hospital busstopp. I dette området lå middelalderens Oslo. Sammen med Minneparken og Oslo Ladegård utgjør den Nordens, største og sammenhengende, bevarte ruinområde. Ruinene man kan se i parken er fra Clemenskirken, Mariakirken og Kongsgården. Minneparken inneholder ruinene av Oslos første domkirke - Hallvardskatedralen - Olavsklosteret og Korskirken. Etter turen møtes... Les mer »

Møllergata / Youngstorget / Torggata

Vi møtes kl. 18.00 utenfor inngangen til Glassmagasinet i Torggata. Herfra går vi til Møllergata og følger denne frem til nr. 19 som var ferdig 1876. Bygningen var i bruk som politi- og rettsbygning samt fengsel frem til 1978. Herfra går vi ned til Youngstorget og videre til Torggata i retning mot Akerselva. Underveis kan... Les mer »

Ensjø / Kampen

Vi møtes kl. 18.00 på Ensjø torg, rett ved Ensjø T-bane stasjon. De fleste T-banelinjer stopper på Ensjø. Vi går i retning Kampen gjennom Kampen park, som ligger høyt og har vannspeil og fin utsikt over byen https://no.wikipedia.org/wiki/Kampen_park I området finner vi mange hyggelige gater, Kampen kirke, og Jordal amfi er heller ikke langt unna. Etter turen... Les mer »

Bygdøy

Vi møtes ved Folkemuseet busstopp (Bygdøy, retning byen) kl. 18.00. Vi går i retning Oscarshall, tegnet av Johan Henrik Nebelung. Lystslottet er fra 1852 og ble opprinnelig bygget kun til dagsturer for de kongelige og deres gjester. Slottet og hageanlegget er dessverre stengt på mandager. Deretter følger vi grusveien og kommer inn i Wedels vei, krysser... Les mer »