Velg visning

aktivitet Views Navigation

Today

Lightroom (Classic) Videregående kurs – 1/11 (LR VK 22_2) på ZOOM

Påmeldingsfrist: 30.10.2022 Status: Ledig plass! Lightroom (Classic) videregående kurs med Terje Skåre starter 1/11 kl 18.00-22.00 og går over tre tirsdagskvelder. (NB! Dette kurset gjelder altså ikke for LR CC som er en annen plattform) Kurset kjøres digitalt på ZOOM! Dette betyr at deltakerne kan komme fra hvorsomhelst! Du som har brukt Lightroom en del har... Les mer »

Fotokurs “Bildet” – innhold, komposisjon og kreativitet – 3/11 (B 22_2)

Påmeldingsfrist: 01.11.2022 Status: Ledig plass! “Bildet – Innhold/Komposisjon/Kreativitet” med Terje Skåre starter den 3. november 2022 kl 17.00 – 20.15 og går over tre kvelder (se datoer lenger nede)! Dette er et fotokurs med det visuelle i fokus. Målet er økt bevissthet rundt motivet og visualiseringen fram til det ferdige bildet. Et kurs for den som... Les mer »

Besøk hos foto.no. Starter kl. 18 – Ukens bilde: Selvportrett

Denne mandagen besøker vi foto.no. De vil presentere stoff om og fra fotopodden som ifølge foto.no er en "podcast om alt som har med fotografi, videografi og kamerautstyr å gjøre", verken mer eller mindre. Så her kan det være mye kunnskap å hente. Hold spørsmålene klare! Obs! Møtet starter kl. 18. Ukens bilde I vår uformelle konkurranse ‘Ukens... Les mer »

Santiago Amengual – Ukens bilde: Å se rødt

Denne kvelden får vi besøk av Santiago Amengual, pilot og fotoentusiast med  reise- og gatefoto som sin store lidenskap. Dette sier han selv om sine foto-opplevelser og hva han skal snakke om: Hvem er jeg? - Jeg heter Santiago Amengual, 58 år og bor i Drøbak. - Er pilot og jobber med videutdanning av piloter... Les mer »

Filmmøte: Lyd og musikk

Dårlig lyd kan ødelegge en ellers plettfri filmproduksjon. Å forstå viktigheten av lyd i filmer er en avgjørende del av filmfaget. Filmer produseres ved hjelp av fire typer lyder: menneskestemmer, miljølyd (kontinuum), lydeffekter og musikk. Disse tre typene lyder er avgjørende for at en film skal føles realistisk for publikum. Vi ser på eksempler, og... Les mer »

Workshop Lys – 19/11+20/11 (WS LYS 22_2)

Påmeldingsfrist: 17.11.2022 Status: Ledige plasser! Workshop med tema LYS med Terje Skåre går i helgen lørdag 19/11 og søndag 20/11. Workshopen er ment å gi en økt forståelse av lyset slik at man kan få det aller beste ut av motivet! LYS skaper bildet! Kort fortalt: Se lyset, forstå lyset, skape lyset og bruke lyset! Medlemmer – pris: kr 3100,- (du må... Les mer »

Om juryering og bildekritikk med Morten Løberg – Ukens bilde: Før og nå, diptyk (papir)

Morten Løberg. Foto: Trond Lillebo Det er duket for samtale omkring temaet juryering og bildekritikk. Vi får besøk av Morten Løberg, selv fotograf / billedkunstner gjennom nesten 50 år, mangeårig medarbeider i bladet Fotografi, forfatter av flerfoldige bøker om fotografi, fast fotografianmelder i Dagbladet i over ti år, juryleder i bl.a. Forbundet Frie Fotografer 1978/79, medlem av... Les mer »

Møte med filmgruppa – Ukens bilde: Silhuett

Filmgruppa vil fortelle om fargekorrigering og grading - teknikker i filmarbeid som også kan være nyttige for fotografer. Ukens bilde I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Silhuett. Formatet er projeksjon. Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte... Les mer »

Pecha Kucha – Ukens bilde: Linjer Jury: Liz Palm

Sammen med Fotoverkstedet har Fotogruppa arrangert to lynkurs i Pecha Kucha i høst (19.9 og 14.11). Dette som en forberedelse til en Pecha Kucha-kveld, der fire til seks medlemmer vil holde presentasjoner. Når lynkursene er gjennomført og presentasjonene er planlagt, blir det altså framføring på møtet 5. desember.  Disse fire vil holde sine presentasjoner for oss: Vesla... Les mer »

Filmmøte: Besøk i fotostudio og intro til lyssetting

0slo

Denne kvelden drar vi på besøk til Studio70 ved Ryen. OBS: Før møtet starter ønsker Grete Berild oss velkommen til location scouting for filmen til Marielle Wik. Dette starter kl 17:45. Ring Grete på tlf. 924 33 885 for info. Lyssetting er en integrert del av filmfoto, og det er et av de få områdene... Les mer »