Rune Eraker 27. februar

.index

Etter OKKs årsmøte, som begynner kl. 18.00, får vi kl.19.00 besøk av Rune Eraker. Han har i mer enn 25 år arbeidet som uavhengig reportasje- og dokumentarfotograf. Eraker tilhører den klassiske europeiske dokumentartradisjonen, og har vært medlem av det nederlandske billedbyrået Hollandse Hoogte siden 1990. Enten Eraker dokumenterer krigen og sulten i Sør-Sudan eller Aids-epidemien i Zambia, formidler han virkeligheten gjennom bilder med en stringent visuell komposisjon og fordeling av handling over flere plan. Ofte kan bildets ‘hovedhandling’ ligge helt i nærkant, samtidig som flere hendelser utspiller seg i bakgrunnen.

Rune Eraker har bak seg en rekke separatutstilinger (bl.a. Stenersenmuseet 2001, Trondheim Kunstmuseum 2006, Nobels Fredssenter 2009) og publiseringer i inn- og utland. Han har gitt ut flere fotobøker (bl.a.”Drømmen om Europa”, Forlaget Press 2009). Han er redaktør av Norwegian Journal of Photography (NJP) og er en av fire kuratorer i European Photo Exhibition Award (EPEA). https://runeeraker.photoshelter.com/index

Fotoverksted og Bildekritikk utgår denne dagen.
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: «Tåke» og formatet projeksjon.