Her er Ukens bilde-temaene for høsten 2018

Fra høstsesongen av kan vi fråtse i spennende Ukens bilde-temaer og fortsette å sanke poeng til Årets Fotograf 2018. Nedenfor er temaene listet opp i uspesifisert rekkefølge, de aktuelle datoene presenterer vi når tiden er inne og høstsesongen starter. Da velger vi også hvilke temaer som skal leveres som print og som projeksjon. Siden du sikkert følger med på OKKs sommerutflukter fra nå av, har du mange mulighter til å forberede deg på høstens konkurranseprogram! God tur – og lykke til med fotofangsten! Her er høst-temaene i tilfeldig rekkefølge:

1: Sommer, to bilder. Sett sammen – på én flate – to bilder som «snakker» i sammen. De kan enten være basert på det estetiske; altså at formene, fargene, lyset, tonen eller teksturen i bildene “arbeider” sammen – eller det mer innholdsmessige, som vil si at bildene kan ha et likt eller et mer polariserende innhold. Men husk: uavhengig av innhold, bør det ligge noen estetiske valg i bunnen som bærer bildene fram og gjør dem “avhengig av” hverandre.
2: Selvportrett Enten et bilde av deg selv, eller av “noe” som viser hvem du er.
3: Gatefoto fra Oslo.
4: Makro.
5: Fritt tema, tre bilder. Sett sammen tre bilder til en serie – på én flate. Det kan enten være en serie hvor det estetiske er det bærende element, eller en serie hvor det mer fortellende har hovedrollen. Men husk: uavhengig av innhold, bør det ligge noen estetiske valg i bunnen som bærer bildene fram og gjør dem “avhengig av” hverandre.
6: Arkitektur.
7: Natur.
8: Bilde tatt i løpet av den siste uken. Fritt motiv.
9: Folk.
10: Farger.
11: Musikk, tre bilder – på én flate. Musikk kan tolkes i videste forstand! Tenk fuglelyder, konsertopplevelser, radiolytting, barnelatter, pianoøvelser, cellotimer… Altså alle visuelle bildeuttrykk hvor du demonstrerer og “former” lyd.
12: Natt.