Harald Opheim stiller ut på Eidsvoll!

Haralds utstilling har fått tittelen “Ekko fra en barndom” og åpnes lørdag 20. oktober klokken 15.00 av selveste ordfører John-Erik Vika – med ledsgende musikk av Vilberg skolekorps! Stedet er W 1 Galleri og Atelier i Wergelandsgata 1, Sundet, Eidsvoll. Utstillingen blir stående til 10. november.
Harald sier selv om utstillingen: “Perioden 1946 – 1952 var viktige år i mitt unge liv. Da bodde jeg på gården Tønsaker i Eidsvoll sammen med min familie. I ettertid har jeg skjønt at jeg var øyenvitne til mekaniseringen av norsk landbruk og at dette var en periode med store endringer i seg.
«Grav dypere, grav dypere», pleier Morten Krogvold å si på sine fotosamlinger – her tar jeg ham på ordet. Behovet for å utforske barndommen meldte seg stadig sterkere inntil jeg sommeren 2016 tok fatt på prosjektet som skulle handle om barndommen på Tønsaker. I starten var jeg på jakt etter motiver som kunne gjenkalle minner, følelser og stemninger fra den gangen. Men det skjer mye på bortimot 70 år, så mye av det jeg forbandt med tilværelsen den gangen, er borte. Det er bare et fjernt ekko til­bake… Løsningen ble å bruke noen av de få, gamle bildene som fortsatt finnes. Noen gjengis slik de er i originalen, lett bearbeidet i ettertid, og andre i kombinasjon med fotografier tatt de siste to årene. En del av utstillingen inneholder også nye bilder som er tatt i løpet av de siste to årene.”