Fotografiets dag på Preus Museum

Mona Myklebust med to førstepremier i Horten!

Søndag 18. august gikk Fotografiets dag av stabelen på Preus Museum ved Karljohansvern i Horten. Det årlige arrangementet er et samarbeid mellom museet og de norske fotograforganisasjonene for å vise bredden i fotografiet. Årets tema for dagen var «Helt Dyrisk». Blant ulike foredrag, utstillinger og aktiviteter var tre utstillere fra Oslo Kamera Klubb antatt under den juryerte utstillingen:

Mona Myklebust viste bilder fra sitt fotoprosjekt «Ulv i Berlin», der hun ønsker å sette fokus på at tusenvis av dyrearter står i fare for å bli utryddet de neste årene. Under arbeidet med prosjektet har hun latt ulike dyr få komme ut i urbane miljøer. En isbjørn i Frognerparken, en ulv i Berlin……..

Kjersti Holst stilte ut bilder fra sitt prosjekt «Arven etter Adam», der hun fotografisk jobber med å utforske teorier rundt mannens plass i dagens samfunn. Bildene er dokumentariske med et kunstnerisk uttrykk.

Tore Borg Larsen viste dyreportretter fra Asker. I følge ham selv er dyrene på de trakter såpass eksotiske at bildene ble antatt til utstillingen, men alle vi som kjenner Tore vet at det er hans utmerkede fotografiske arbeid juryen falt for.

Av de 47 utstillerne som viste sine bilder inne i det gamle artilleriverkstedet på Karljohansvern, var det til slutt Mona Myklebust som stakk av med 1. plassen, mens Kjersti Holst fikk hederlig omtale for sine bilder.

Men Mona Myklebust kunne feire nok en 1. premie, da hun også hadde beste bilde under Horten Fotoklubbs fotosprint som ble avholdt under arrangementet.

Komplett resultatliste på Preus Museums hjemmeside.

Vi gratulerer!