Få med deg utstillingen “Cormorant and Li River fishermen” på Ly i mars

Roy A. Jakobsen og Egil Sæveland viser i mars sin utstilling “Cormorant and Li River fishermen” på Ly i Toftes gate 41A og ønsker velkommen til vernissasje søndag 1. mars klokka 18.00.
Vi lar de to fotografene fortelle selv om hva de vil vise oss:

“Fisket med skarver (cormorants) var en gang del av det tradisjonelle livet på Li elva i Kina. Når du vandrer langs elva i byen Yangshou etter solnedgang får du ofte muligheten til å se fiskerne gjøre seg klare til fiske. Bare opplyst av små gasslamper sitter fuglene deres klare på  bambusflåter langs elvebredden. Disse lysene fra flåtene, spredd utover hele elva er et fantastisk syn i seg selv. I disse dager er det meste av elva stengt for fiske pga miljøhensyn og skarvefisket er kun en turistattraksjon.

Skarvene er trent til å dykke ned til fiskestimene som står i det klare vannet. Etter å ha fanget en fisk returnerer fuglene til båten hvor fiskeren tar fisken ut av halsen på fuglen. Fuglen har en ring rundt halsen som forhindrer den fra å svelge sitt bytte. Fuglen får i stedet en fortjent belønning for sitt arbeid”.

Det blir spennende å se mer om dette i Roys og Egils bilder. Vi gleder oss!