Mandag og fotoabstinens?

Harald Opheim og Tore Borg Larsen understreker begge hvor viktig det er å holde seg i god fotoform, både når det gjelder blikket for de gode motivene og det å komme seg ut på tur. Nå som vi for en periode ikke kan samles på mandager, er det en kjempegod erstatning å benytte denne dagen på å komme seg litt ut og lufte både seg selv og kameraet. Og de oppfordrer alle medlemmer til å gjøre det samme. Selv i disse tider har de fleste full anledning til å ta seg en tur ut i det flotte vårværet. Husk bare å holde litt avstand.

Haralds favoritt er Maridalsvannet. Her står motivene i kø, døgnet rundt i all slags vær og til alle årstider sier han. Her er et godt eksempel: 

Ved Maridalsvannet

Tore anbefaler å ta 54-bussen fra Oslo S til Kjelsås og gå av på Frysja. Gå ned til Akerselva og følg den helt ned til Oslo S! Da er du sikret en hyggelig tretimers tur og en haug flotte motiver fra Oslos industrihistorie – og helt frem til dagens avanserte arkitektur. Halvveis tar du en kaffe og noe godt å bite i hos Hønse-Lovisa ved møllefossen (du kan sitte ute nå). Følg så elva videre helt ned til Oslo S, gjerne med en avstikker til Mathallen på Vulkan (hvis de er oppe…). Og når du først er på de trakter, kan du jo også sjekke hva som er nytt og spennende i Operaområdet for tiden. Her er et par av Tores inntrykk fra turen:

På en benk nedenfor Hønse-Lovisas hus
“Dykkere” ved nederste del av Akerselva

Ønsker du å sende inn bilder inspirert av Harald og Tores oppfordring? Har du et inspirerende fotoprosjekt du jobber med? Har du nyttige tips og triks om teknikk du har lyst til å dele med andre? Har du forslag til interessante steder man kan fotografere? Eller har du rett og slett et godt bilde du synes andre bør se og du vil fortelle litt om?

Vi trenger flere slike positive saker til hjemmesida vår og selv om vi nå ikke kan samles, kan vi bruke fotointeressen vår til å inspirere hverandre og bruke kreativiteten vår til å gjøre dagene litt lysere for oss selv og noen rundt oss?

Har du lyst til å bidra, send en e-post (gjerne med bilder) til info@oslokameraklubb.no, så har vi noen positive saker å publisere på hjemmesida utover våren.