Se Geir Kjærstads utstilling på Ly

Endelig kan dørene rundt omkring i byen forsiktig åpnes igjen. Dette gjelder også på Ly i Toftes gate 41 på Grünerløkka. Og åpning på Ly betyr ny fotoutstilling.

Første fotograf ut er OKK-medlem Geir Kjærstad. 

Geir er en 71 år gammel fotoentusiast som alltid har med seg et kamera. Fra ungdomstiden med eget mørkerom til dagens digitale verden er forskjellene i teknologi stor, men lidenskapen hans for denne hobbyen er den samme.

Nå som pensjonist og medlem av Oslo Kamera Klubb har han mer tid til å rendyrke og prioritere denne dype entusiasmen. Kontakten med OKK har også gitt et faglig miljø som gir inspirasjon og utfordringer i det løpende arbeidet med stadig nye fotoprosjekter.

Vi lar Geir selv fortelle om den spennende utstillingen på Ly:

“Psykiske helseplager har sammensatte årsaker og er en skjult, men utbredt folkesykdom. Skam og flauhet over psykiske lidelser gir utslag i tabu, stigma og utenforskap. Ulike former for rusavhengighet er også ofte koblet sammen med psykiske utfordringer. Mental styrke og svakhet, hvert enkelt tilfelle er unikt både for den det gjelder og de som er berørt i nære relasjoner. Dette vises ofte ved at det oppstår og føles som smerte, sinne, fortvilelse og savn.

Det kommer jevnlig offentlige rapporter og reformer på bordet, men mange av de som er berørt føler håpløsheten da de konkrete og resultatorienterte tiltakene uteblir. Signalpolitikk hjelper lite, og vi ser stadig eksempler på at enkeltpersoner dessverre ikke klarer å stå i det lenger.

Alle personbilder, med ett unntak, er arrangert med kvinnelige modeller som spiller sine roller i de ulike settingene jeg har satt opp for å lage forskjellige sinnstilstander. Håper bildene kan være med å ytterligere vekke debatten om temaet.

Jeg håper du liker bildene i denne utstillingen.”

Vernissage avholdes allerede den 11.mai kl 1815 og vil følge myndighetenes smittevernsregler.

Geir kommer også til å være tilstede på Ly tirsdag 12. mai og onsdag 13. mai, fra 1800 til 1930, og eventuelt etter avtale senere. Om du ønsker  å kjøpe bildene i en annen størrelse og på annet media etc, er det bare å kontakte Geir.

Vi ser fram til å kunne gå på utstilling igjen og ønsker Geir lykke til!

Vi minner også om Geirs utstilling på Cortado som henger oppe til 23. mai.