OKK-medlem vant kongepokal

Rune Edvin Haldorsen er årets norgesmester i undervannsfotografering og dermed også kongepokalvinner i samme mesterskap.
I tillegg til å være fotograf og OKK-medlem er Rune selvsagt også sportsdykker og representerte Akkaren Sportsdykkerklubb under mesterskapet.

I mange år har Rune kombinert de to interessene og han har til sammen deltatt i ti tidligere NM og tre VM. Endelig ble det full klaff. Rune forteller selv:
“Jeg bestemte meg i år for å ikke fokusere for mye på resultatene, men ville se hvor godt det var mulig å gjøre det med et kompaktkamera. Jeg valgte et Olympus TG6 som eneste kamera og brukte et standard undervannshus, som jeg vant på NM i fjor. Med et par blitzer og en rimelig vidvinkelforsats skulle konkurransen gjennomføres.

På de første tre dykkene var det hele nokså vrient, men på siste dykk fikk jeg teknikken til å sitte, og tre av fire innleverte bilder ble tatt. Til slutt ble det gull på vidvinkel uten dykker, tiende på vidvinkel med dykker, sølv på makro, sjuende på fisk og sølv i temaklassen. Dette holdt til førsteplass sammenlagt, bare fem poeng foran neste mann”.

Vi gratulerer så mye!


Norgsmesterskapet i undervannsfoto er en form for fotosprint over to dager med forhåndsdefinerte temaer der deltakerne blir sluppet ut i et felles dykkested og får 90 minutter til å ta bilder.

Det er totalt fire dykk, dvs. 4×90 minutters fototid. Det er ikke tillatt med noen form for redigering av bilder – alt skal leveres som ubehandlet JPEG fra kamera. Etter dykk blir minnebrikker samlet inn og bilder kopiert inn på juryens pc. Etter at alle dykkene er ferdig har utøverne to timer til å plukke ut ett bilde i hver av fem kategorier.

Kategoriene er:
Vidvinkel / landskap uten dykker
Vidvinkel / landskap med dykker
Makro
Fisk
Tema bestemt av arrangør (i år var dette kråkeboller)

Bildene nedenfor viser Runes konkurransebilder:

Vidvinkel Vidvinkel med dykker
Makro Fisk
Tema: Kråkeboller