Besøk jubileumsutstillingen!

Oslo Kamera Klubb har hundre års jubileum i år, og i den anledning holder vi en  jubileumsutstilling. Utstillingen finner sted i Galleri OKK, i Pilestredet 75c. Benytt muligheten til å se landets første og største utstilling av kunst- og fotoklubbilder gjennom hundre år.

Utstillingen henger oppe til og med søndag 27. juni og åpningstiden er:

  • Torsdag og fredag kl. 16.00 – 20.00
  • Lørdag og søndag kl. 12.00 – 16.00

På grunn av smittesituasjonen kan lokalet kun ha maks 20 besøkende samtidig,  .

Se åpningen

Fotograf Morten Krogvold åpnet utstillingen fredag 21.mai kl. 18.00 og dette arrangementet ble streamet. Du kan se åpningen via linken nedenfor.

Katalog til utstillingen

Katalogen til utstillingen er denne gangen kun digital. I utstillingslokalene er får du tilgang til katalogen ved å scanne en QR-kode.
Du kan også få tilgang til katalogen på forhånd via denne linken Katalog Jubileumsutstilling

Klubbens opprinnelse

For hundre år siden kom åtte menn sammen på en liten hybel på Majorstua for å danne Oslo Kamera Klubb (OKK). Alle hadde et brennende ønske om å møte likesinnede og sammen skape ‘kamerakunst’. Siden har klubben holdt det gående og er nå landets eldste og største fotoklubb. På 1940 -tallet hadde klubben ca. 700 medlemmer og flere var blant landets meste profilerte fotografer. Medlemstallet er i dag halvert og vi kaller oss ikke lenger «kamerakunstnere». Vi har våre ukentlige konkurranser, mens de på 20-tallet forlangte et halvt år på å levere bilder til konkurranser. Det var så lang tid det tok å få «ristet kunst ut av ærmet».

Utstillingen viser norsk fotohistorie

Ved hjelp av blant annet Preus Fotomuseum og Norsk Selskap for Fotografi har vi funnet fram 150 av klubbens mest kjente bilder. Disse er nå stilt ut for å vise et viktig stykke norsk fotohistorie. Her kan du se utviklingen fra de første «sfæriske» kunstfoto på 20-tallet og den ny-saklige kunststilen på 30-tallet til dokumentariske bilder fra 50-, 60- og 70-tallet. Du finner også den tidstypiske fotografikken fra 60-tallet, de klassisk komponerte bildene fra 80- og 90-tallet, mer eksperimentelle bilder fra 2000-tallet samt serier og prosjekter fra dagens medlemmer.

Mange kjente navn

Oslo Kamera Klubb har hatt mange kjente fotografer som medlemmer, både profesjonelle og klubbfotografer. Til den første gruppen tilhører blant annet Aage Remfeldt, Rigmor Dahl Delphin, Wilhelm Piro, Ernst Schwitters, Elisabeth Meyer, Bjørn Høgrann, Bjørn Winsnes, Arild «Kristo» Kristoffersen, Dag Alveng, Hans Olav Forsang, Jiri Havran og Terje Abusdal. I den andre gruppen finner vi fotografer som Rolf Mortensen, Olaf Christoffersen, Sivert Vistaunet, Asmund Myhrvold, Bjørn Falch-Andersen, Åse Godager, Jan Baashuus-Jessen, Eva og Carsten Arnholm, Arne Ruud, Martha Kongsrud, Thorolf Karlsen, Gro Kongssten, Terje Skåre, Trond M. Skaret, og Eduardo Valle De Antòn. De fleste av disse og mange flere er representert på veggen i Galleri OKK.

Vaktliste

Vi trenger frivillige til vakter på utstillingen. Det bør være minst to vakter samtidig.
Nærmere instruksjoner vedrørende vaktholdet kommer i løpet av de nærmeste dagene, men i utgangspunktet må vi forholde oss til gjeldene regler og anbefalinger i forhold til koronasituasjonen. Åpningstider vil være 16.00-20.00 på torsdag/fredag, og 12.00-16.00 lørdag/søndag.

Meld dere på vaktlisten ved hjelp av denne linken. Vaktliste