Klimaendringenes ansikter

Utstillingen «Klimaendringenes ansikter» på Ly er endelig åpen for publikum etter flere måneders nedstengning. På utstillingen tar OKK medlem Jill Johannessen oss med til øya Kutubdia på Bangladeshs østkyst, hvor vi gjennom foto og film får møte mennesker som står i klimaendringenes frontlinje.

En viktig utstilling

–  Dette er en viktig utstilling, sier en rørt Terje Skåre som så utstillingen da den åpnet for få dager siden.

Geografisk beliggenhet, befolkningstetthet og fattigdom utgjør en dødelig cocktail i et av de landene i verden som er mest sårbare overfor klimaendringer. Sykloner, flom og stigende havnivå sluker hjemmene og levebrødet til millioner av mennesker i Bangladesh.

–  Jeg håper at utstillingen kan være en påminnelse om at millioner av mennesker ikke sover trygt om natta i frykt for klimaendringer, og den ekstreme urettferdigheten som ligger i at mennesker som bidrar minst til klimaproblemet ofte er de som blir hardest rammet, sier Jill.

Utstillingen er i hovedsak delt inn etter tre geografiske områder, som har fått sitt eget visuelle uttrykk. Jill har benyttet seg av teknikken image transfer, der hun ved hjelp av et medium har overført bildene fra laserprint til Hahnemühle kunstpapir. Teknikken er valgt for å gi hvert bilde et særegent uttrykk. Hun har også laget en montasje trykket på aluminium i panoramaformat. Videre er en gruppe portretter rammet inn i klassisk svart ramme og hvit passepartout. I 2019 mottok hun 1. plass i Oslo Kamera Klubbs vårkonkurranse for fargepapir, kolleksjon, med disse portrettene.

Jills utstilling på Ly i Toftes gate 41 på Grünerløkka henger oppe ut juni måned.
Les mer om Jill Johannessen på globalisfilm.com

Velkommen til utstilling!