Laster aktiviteter

Arne Gjone – Ukens bilde: Tett på

8. november 2021 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Allerede i barne og ungdomsårene hadde Arne en stor interesse for billedkunst. Med tegning og grafikk som hobby, brukte han lommepengene på trikken ned til byen for å gå på Nasjonalgalleriet og la seg inspirere. På noen reiser til Cuba midt på 80-tallet begynte han å fotografere seriøst, og under studietiden på Blindern fra 85-92 satt Arne i styret i Studentenes fotoklubb og hadde ansvaret for mørkerom og kurs i mørkeromsteknikk.
Utover 90-tallet og tidlig 2000 var Arne en svært aktiv fotograf med faste oppdrag for studentavisa Universitas og fast frilansfotograf for Vårt Land og Aftenposten. Han gjorde oppdrag for blant andre Kirkens nødhjelp i Den Dominikanske republikk, Haiti, og et større stipendprosjekt om urbefolkningen på Navajoreservatet i New Mexico. Med støtte fra Kreftforeningen hadde han i -94 en dokumentarutstilling med temaet hudkreft.
Siden 2001 har det vært litt stillere rundt Arne, som absolutt ikke sluttet å fotografere, men trakk seg tilbake som freelancefotograf for avisene. Han har deltatt på en rekke av Krogvold sine workshops og og har også vunnet Vågå-prisen en gang. han har mye å vise frem, så mange gode bilder, så mye fantastisk håndarbeid, teknisk finesse og et billedspråk som er på høyde med de aller beste. Han vil gi oss en smakebit fra hele sitt virke som fotograf. I mange år har han jobbet for norges største skolefotofirma og også deltid som miljøterapeut innenfor psykisk helse og rus. Men fotograferingen har alltid vært der.

I 2019 hadde han separaturstilling på Galleri Cyan med fokus på ”alenehet”, melankoli, ironi og følelsen av å stå utenfor.

I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Tett på Formatet er projeksjon.

Medlemmer i OKK kan delta, med inntil 1 bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser
(dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Tidsfrist for innlevering av bilder til Ukens bilde er kl 22 på Fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45:
Ta med orginal bilde (raw/jpg) + ferdig redigert. Gjerne flere utkast. Bildevisning og vurdering.

Janne

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag fra 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
8. november 2021
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: