Laster aktiviteter

Erlend Sæverud – Ukens bilde: Barndommens gate

19. september 2022 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Foto: Christian Houge

Fra fallgruver, friksjon og frustrasjoner til ferdig og fornøyd?
Erlend Sæverud snakker om det å gi ut fotobok.

Denne mandagen har vi gleden av å ønske Erlend Sæverud velkommen tilbake. Han har vært i OKK tidligere og snakket da om sine gatefotoprosjekter og utstillinger. Denne gangen vil han ta for seg det å gi ut fotobok. Han har nylig utgitt  fotoboka South Side of the Sky og vil snakke om prosessen forut for utgivelse, planlegging, fallgruver, og om hva produksjon og utgivelse innebærer. 

Erlend Mikael Sæverud (f.1975) har utmerket seg både i lokal og internasjonal kunstverden. Etter først å ha gjort karriere som musiker og musikkprodusent begynte han med fotografi etter en bilulykke i 2007. Foto ble en sentral del av hans restitusjon.  

Erlend fanger lys og skygge på en unik og karakteristisk måte. Bildene er en blanding av tilfeldige øyeblikk og nøye planlegging. Han ser potensiale i arkitektur, i et spesielt lys eller en tilfeldig forbipasserende og kan vente i timevis for at alle disse elementene skal være til stede samtidig. Mange av de perfekte øyeblikkene utspiller seg på Grünerløkka, der han selv bor. Erlend har også brukt mye tid på å fotografere i New York, Paris og Amsterdam. 
Erlend Mikael Sæverud er representert på Galleri Ramfjord i Oslo, på Ronan Art Gallery i Amsterdam og på Gallerie Dessers i Belgia. Han har gjort seg bemerket på internasjonale fotokonkurranser som Spider Awards og International Color Awards, hvor han har fått henholdsvis Honor of Distinction og Honorable Mention. Han har levert utsmykning til Ringnes Park og solgt bilder til samlinger til Norges Bank og Regjeringsadvokaten.


Nettside: Erlend Mikael Sæverud

Instagram: erlendmikaelsaeverud

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: Barndommens gate. NB: Formatet er papir.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.
Frist for innlevering av papirbilde er ved møtets begynnelse mandag kl. 19! Alle størrelser opp til A3+ . Bildene skal ikke merkes med navn. (Les om printerrommet nederst på siden).

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45: Lynkurs i Pecha Kucha, del 1
Går du med en Pecha Kucha i magen? Trenger du litt opplæring og inspirasjon for å komme i gang? Tone Kråkenes har selv erfaring fra Pecha Kucha og viser oss hvordan.
Se Pecha Kucha for alle

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag fra 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
19. september 2022
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: