Laster aktiviteter

Marius Svaleng Andresen – Ukens Bilde: I det offentlige rom

2. oktober 2023 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Marius Svaleng Andresen er fotograf og skribent. Som fotograf fokuserer han på urbanisme og urban geometri, samt relasjonene mellom mennesker og arkitektur. Verkene hans dokumenterer det underfundige og tilfeldige i omgivelsene rundt oss, og grenser ofte mot det voyeuristiske når han portretterer mennesker i krysningen mellom offentlig og privat sfære.

I fotobokprosjektet «Life in the New», undersøker Svaleng Andresen kompleksiteten av byutvikling og hvordan det påvirker mennesker. Med bydelen Novi Beograd i Serbia som bakteppe, forsøker han å trenge inn under fasaden – både indirekte og bokstavelig talt – og fortelle hva som har blitt tapt og forandret i bymiljøet når landet har gått fra sosialisme til markedsliberalisme etter splittelsen av Jugoslavia.

I boken får man et glimt inn i livene til 12 mennesker, familier og grupper, som er  intervjuet og portrettert i sine hjem eller arbeidsplasser. Prosjektet fokuserer samtidig på dokumentering av området, hvor tårnende brutalistisk og sosialistmodernistisk arkitektur er en nøkkelkomponent. «Life in the New» balanserer mellom gate-, arkitektur- og stillebensfoto, og er Svaleng Andresens første fotobokprosjekt.

Vi ser fram til å se og lære mer om brutalistisk arkitektur og hvordan denne påvirker oss, når vi ønsker Marius Svaleng Andresen velkommen til oss.

Hjemmeside: www.lekestove.com/
Instagram: @lekestove

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ er temaet: I det offentlige rom. Formatet er projeksjon (digitalt). Juryeres av Marius.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert.

Fristen for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet!

Fotoverkstedet kl. 18.00 – 18.45
Bildevurdering med Harald. Dette er et ufarlig sted hvor du får konstruktive tilbakemeldinger på bildene du har med deg på minnepinne (JPG) eller papir. Maks tre bilder. Prosessen er et gruppearbeid der alle deltakerne kan bidra. Sammen utvikler vi et bedre bildesyn!

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag, kl. 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
2. oktober 2023
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: