Velg visning

aktivitet Views Navigation

I dag

Vintersprint

Selv om det er starten av februar og det kanskje er litt mørkt og kaldt, møt opp på Europarådets Plass klokka 18.00. Der får du oppgitt tema for vinterens fotosprint, eller vintersprint som vi har valgt å kalle den. Du får to timer til å løse foto-oppgaven før vi møtes på Ly for innlevering av... Les mer »

Grunnkurs Foto – 7/2 – 2024 (GK 24_1)

Påmeldingsfrist: 05.02.2024 Status: Ledig plass! Grunnkurs Foto med Terje Skåre starter onsdag 7. februar 2024 kl 17.00 og går over seks onsdagskvelder! Det grundige kurset over 22 timer gir inspirasjon og kunnskap, visuelt og teknisk. Det ideelle kurs for hobbyfotografen, familiefotografen og entusiasten! Lær å ta bedre bilder! Medlemmer – pris: kr 3550,- (du må først bli... Les mer »

Matilde Solsvik – Ukens bilde: Fravær

Matilde Solsvik er dokumentarfotograf og kommer fra bygda Øygarden utenfor Bergen. Hun er utdanna ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo. "Å flytte frå bygda til byen fører til mykje tankar om identitet og kultur. Desse tankane og kjenslene er inspirasjonen og rota til mange av mine prosjekt". I tillegg til å arbeide som... Les mer »

Pål Bugge Haagenrud – Ukens bilde: Gul og blå

Til oss kommer filmfotograf Pål Bugge Haagenrud og tittelen på foredraget hans denne kvelden blir  «Jakten på sjelen i et bilde». Foto: Pål Dybvik Refleksjoner etter 35 år bak kamera med levende bilder fra film, tv-drama og dokumentar. Haagenruds karriere begynte på 1990-tallet som B-fotograf for den kjente svenske filmfotografen Sven Nykvist på kinofilmen Kristin... Les mer »

Årsmøte 2024 – Ukens bilde: I et vindu

Mandag 26. februar avholdes årsmøte i Oslo kamera klubb. Deltakelse kun for betalende medlemmer. Innkalling og sakspapirer er sendt medlemmene i forkant av møtet. Se også innlegg under Nyheter. OBS! Årsmøtet blir avholdt i det som skal bli våre nye lokaler på Chateau Neuf. Ukens bilde I vår uformelle konkurranse er temaet: I et vindu.... Les mer »

Brian Olguin – Ukens bilde: Motlys

Foto: Privat Dokumentarfotograf Brian Cliff Olguin fokuserer sitt fotografiske virke rundt spørsmål om identitet og klasse. Olguin er selv vokst opp på Holmlia med arbeiderklasseforeldre fra Chile og Colombia. Han har vunnet flere priser for arbeidet sitt – blant annet Årets bilde i 2019. På Fotografiens hus og på Oslo Negativ i 2023 viste han... Les mer »

Tori Tollefsen – Ukens bilde: Malerisk

I kveld ønsker vi velkommen fra publikumsplassene, opp på scenen: Årets fotograf i OKK 2023, OKK-medlem siden 2009, medlem i både tur- og konkurransegruppa og flittig premiesanker i klubben, vår egen...... tattara-tattara-taaaaaa: Toriiiii Tollefseeeeeen! Tori er født og oppvokst i Oslo, har jobbet som sykepleier og studert pedagogikk og visuell kommuniakasjon.  Foruten arbeid med foto... Les mer »

Lightroom Classic Grunnkurs – 14/3 (LRC GK 24_1) på ZOOM

Påmeldingsfrist: 12.03.2024 Status: Ledig plass! Lightroom Classic grunnkurs (LrC) med Terje Skåre starter 14/3 kl 18.00-21.30 og går over fire torsdagskvelder. (Dette kurset gjelder altså ikke for Lr CC som er en annen plattform) Kurset kjøres digitalt på Zoom. Dette betyr at deltakerne kan komme fra hvorsomhelst! Som navnet “grunnkurs” tilsier, er dette kurset for deg som stiller... Les mer »

Operaens verksteder – Ukens bilde: Melankoli

Foto: Ilja Hendel Fotoutflukt i midten av mars – men ikke hvor som helst! Vi er invitert inn i Operaen for å fotografere. Med lommekjente omvisere og OKK-medlem, Ingeborg N. som vertskap, får vi slippe inn i noen av verkstedene. Hvilke avhenger av deres planer og prosjekter, men det er mange muligheter: Systua, malersalen (kulisser og... Les mer »

Tobias Gjerde – Ukens bilde: Ovenfra

Tobias Gjerde er en naturfotograf fra Høvik utenfor Oslo.  Til tross for sin unge alder, er han allerede en premiert fotograf, både nasjonalt og internasjonalt. I 2022 vant han som 19 åring, og konkurransens yngste deltaker, NM i naturfoto. Gjennom sine bilder ønsker han å formidle skjønnheten i urørt natur og vise at det fortsatt... Les mer »