Velg visning

aktivitet Views Navigation

I dag

Klubbkveld – Ukens bilde: “God Jul?”

Vi har fått en avlysning, men møt opp til alternativt program klokka 19.00. Vi vil også presentere vårsesongens program. Ukens bilde I vår uformelle konkurranse er temaet: "God Jul?" Juryeres av Terje Skåre Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs Ukens bilde, høst- eller... Les mer »

Yamile Calderon – Ukens bilde: En drøm, triptyk

Yamile Calderon er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB). Hun jobber hovedsakelig med fotografi og video og hennes arbeider er ofte dokumentariske prosjekter med fokus på personlige historier. Hun har deltatt på en rekke kollektiv-utstillinger over hele verden og her i Norge har bildene hennes vært utstilt på Oslo Kunstforening, Noplace, Fotogalleriet, Galleri... Les mer »

Rune Eraker – Ukens bilde: Portrett, monokrom (papir)

Foto: Ellen Lande Gossner Rune Eraker har i mer enn 30 år arbeidet som uavhengig dokumentarfotograf. Han har bak seg en rekke separatutstilinger og har gitt ut flere fotobøker. Han er redaktør av Norwegian Journal of Photography (NJP) og var kurator for European Photo Exhibition Award (EPEA). I utgangspunktet var Eraker politisk aktivist, ikke fotograf.... Les mer »

Marina Tennefoss – Ukens bilde: Barbeint

Foto: Yvonne Ringnes Denne kvelden får vi besøk av fotograf Marina Tennefoss med prosjektet Vi trodde vi kunne fly. Ikke alle får de samme sjansene fra starten av. Hva gjør det med oss, og hvordan påvirker det valgene vi tar gjennom livet. Dette er fortellingen om livs-krigerene som kom skjevt ut, og startet å ruse... Les mer »

Vintersprint

Selv om det er starten av februar og det kanskje er litt mørkt og kaldt, møt opp på Europarådets Plass klokka 18.00. Der får du oppgitt tema for vinterens fotosprint, eller vintersprint som vi har valgt å kalle den. Du får to timer til å løse foto-oppgaven før vi møtes på Ly for innlevering av... Les mer »

Grunnkurs Foto – 7/2 – 2024 (GK 24_1)

Påmeldingsfrist: 05.02.2024 Status: Ledig plass! Grunnkurs Foto med Terje Skåre starter onsdag 7. februar 2024 kl 17.00 og går over seks onsdagskvelder! Det grundige kurset over 22 timer gir inspirasjon og kunnskap, visuelt og teknisk. Det ideelle kurs for hobbyfotografen, familiefotografen og entusiasten! Lær å ta bedre bilder! Medlemmer – pris: kr 3550,- (du må først bli... Les mer »

Matilde Solsvik – Ukens bilde: Fravær

Matilde Solsvik er dokumentarfotograf og kommer fra bygda Øygarden utenfor Bergen. Hun er utdanna ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo. "Å flytte frå bygda til byen fører til mykje tankar om identitet og kultur. Desse tankane og kjenslene er inspirasjonen og rota til mange av mine prosjekt". I tillegg til å arbeide som... Les mer »

Pål Bugge Haagenrud – Ukens bilde: Gul og blå

Til oss kommer filmfotograf Pål Bugge Haagenrud og tittelen på foredraget hans denne kvelden blir  «Jakten på sjelen i et bilde». Foto: Pål Dybvik Refleksjoner etter 35 år bak kamera med levende bilder fra film, tv-drama og dokumentar. Haagenruds karriere begynte på 1990-tallet som B-fotograf for den kjente svenske filmfotografen Sven Nykvist på kinofilmen Kristin... Les mer »

Årsmøte 2024 – Ukens bilde: I et vindu

Mandag 26. februar avholdes årsmøte i Oslo kamera klubb. Deltakelse kun for betalende medlemmer. Innkalling og sakspapirer er sendt medlemmene i forkant av møtet. Se også innlegg under Nyheter. OBS! Årsmøtet blir avholdt i det som skal bli våre nye lokaler på Chateau Neuf. Ukens bilde I vår uformelle konkurranse er temaet: I et vindu.... Les mer »

Brian Olguin – Ukens bilde: Motlys

Foto: Privat Dokumentarfotograf Brian Cliff Olguin fokuserer sitt fotografiske virke rundt spørsmål om identitet og klasse. Olguin er selv vokst opp på Holmlia med arbeiderklasseforeldre fra Chile og Colombia. Han har vunnet flere priser for arbeidet sitt – blant annet Årets bilde i 2019. På Fotografiens hus og på Oslo Negativ i 2023 viste han... Les mer »