Laster aktiviteter

Ken Opprann – Ukens bilde: Bevegelse (tatt i.l.a uka)

17. oktober 2022 kl 19:00 - 21:00

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Denne kvelden får vi besøk av frilansfotograf Ken Opprann. Han har vært fotograf i Aftenposten og jobber helst med reportasje- og dokumentarfoto. Oppran har fotografert i mer enn 75 land de siste tretti årene og har vunnet en rekke priser for sine arbeider, blant annet Årets Bilde 2001 og Fuji European press photographer award 2002.

På mandag kan vi glede oss til å høre han fortelle og vise bilder fra tre av sine prosjekter:

 

I femten år fotograferte Ken Opprann de fem store religionene rundt omkring i verden. Dette prosjektet endte opp i boken Tro – Menneskers møte med sin Gud. Her vil han vil vise oss bilder fra festivaler, overgangsriter og personlige øyeblikk.

Fem hundre sekunder fra solen er et prosjekt som også endte opp i en bokutgivelse, dette tar for seg mennesker i ulike situasjoner fra fødsel til død, i glede og sorg, i lek og arbeid.

Han vil også vise sine bilder fra byggeprosessen av operaen og det nye Nasjonalmuseet.

Ukens bilde
I vår uformelle konkurranse ‘Ukens bilde’ vil temaet bli gitt én uke i forveien og innleverte bilder må være tatt i løpet av uka forut for møtet. Temaet er Bevegelse. Formatet er projeksjon. Bildene vil denne runden bli juryert av Terje Skåre.
Medlemmer i OKK kan delta, med inntil ett bilde. Bildene kan ikke tidligere være premiert i klubbkonkurranser (dvs. “Ukens bilde”, høst- eller vårkonkurransene). Antatte bilder regnes ikke som premiert. Frist for innlevering av bilder er kl. 22.00 på fredag før møtet.


Fotoverkstedet: Fra kamera til presentasjon.
Kjell-Einar tar oss gjennom sin egen arbeidsprosess i Lightrom/Photoshop og viser oss veien fra raw i kamera til en ferdig presentasjon av sine bilder.

Printerrommet
Det er mulig å få skrevet ut bilder hver mandag kl. 18.00-18.45.

Detaljer

Dato:
17. oktober 2022
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for aktivitet: